top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

MČR 7's, den 1/2: Praga 2. ve skupině



Dohráním Letního poháru XV jarní část sezóny ještě neskončila. Během tohoto víkendu, 26.-27. června je hrán klubový turnaj Mistrovství České republiky v sedmičkovém ragby. Svůj tým nezapomněla nasadit ani Pragovka, která byla nasazena do skupiny "A" společně s úřadujícím mistrem z Tatry, Bystrcí, Petrovicemi a Havířovem.


Cílem týmu Pragy pro první den bylo získat nejhůře druhé místo ve skupině, a tím si zajistit relativně slabšího soupeře do čtvrtfinále. Mužstvo vedené trenérem Romanem Šusterem a kapitánem Matyášem Hoppem svůj úkol splnilo. V prvním utkáním si Praga poradila s Bystrcí poměrem 37:5. Ve druhém zápase porazila o zahraniční akvizice posílené Petrovice poměrem 40:7. S mladým týmem Havířova, který se na Markétě prezentoval sympatickými výkony, potom Praga hrála 35:10.


V posledním duelu skupiny "A", hraném od 17:00, se pak Praga střetla s mistrovskou Tatrou. První poločas byl vyrovnaný a Praga se i dostala do vedení. Svou zásluhu na tom měla oslabení Tatry kvůli žlutým kartám. V druhém poločase se však Medvědům jejich hra a herní sebědůvěra rozpadla. Pragovka ztrácela míč a navíc nezvládala bránit seběhy útočníků Tatry. Utkání dopadlo nelichotivým, leč zaslouženým skórem 12:49 z pohledu Pragy.


Díky druhému místu ve skupině se zítra Praga ve čtvrtfinále utká se Slávií, která ve skupině "B" skončila na třetím místě za Říčany a Vyškovem. Výkop zápasu je plánován na 11:40. Hrát se bude opět na stadionu Markéta. Pokud si chcete zpříjemnit volnou neděli, doražte a pojďte povzbudit pragovácké Medvědy v závěrečných bojích o umístění!


Za Pragu dnes nastoupili (řazeno dle abecedy): Baňka, Bartůněk, Beliakov, Boháček, Chupík, Forst, Hopp, Hošek, Malý, Náse, Novotný, Pešek a Vacek.

RT: Šuster (trenér) a Stibor (fyzio)


Důležitá poznámka: své premiérové pětky v seniorském dresu dnes položil Jakub Vacek, kterému gratulujeme a těšíme se na vychlazené lahve! :-)

bottom of page