top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Muži Pragy pátí na republikovém šampionátu v 7s


Ragbisté Pragy si odvezli z Olomouce solidní páté místo. Nechybělo přitom mnoho, a mohli hrát o medaile.


V základní skupině během prvního dne Medvědi narazili postupně na Vyškov, Přelouč a Bystrc. Nedlouho po začátku utkání s Vyškovem vedla Praga už 12:0. Vyškovští hráči se ale postupně zahřáli do pracovního tempa a vrátili úder. Utkání otočili a nakonec v něm zvítězili 40:12. Chuť si vysočanští ragbisté od Rokytky spravili proti Přelouči. Výsledek 21:10 byl prvním vítězstvím na turnaji. Zásadní ránou pro vyhlídky Pragy na medaile byla ovšem prohra s brněnským týmem 19:21.


Do druhého dne se našim hochům podařilo vstoupit parádně. Hned ráno porazili dosavadního suveréna skupiny ze Sparty 14:5. Ale ani to nestačilo pro postup do semifinále. Praga skončila ve skupině se stejným počtem bodů jako Vyškov a Přelouč. Vinou nejhoršího skóre ze tří jmenovaných klubů vedly stopy medvědů pouze do semifinále o "plate", tedy s možností umístění nejlépe na konečném pátem místě.


Praga pokračovala na vítězné vlně proti Petrovicím (43:14) aby se v závěrečném utkání o 5. místo utkala znovu z Přeloučí. I tentokrát se Pragovce podařilo utkání dotáhnout do vítězného konce, tentokrát 33:5. Páté místo představuje oproti minulému roku jednoznačné zlepšení. Nahoru šel i výkon, což ilustruje mnohem lepší složení kádru oproti MČR 2022, které se konalo ve Vyškově.

Složení týmu RC Praga Praha na MČR 7s 2023

Sestava: Mqalo, Mkhwakhwi, Novotný, Hošek, Douša, Štochl, Petříček, Náse, Baljakov, Nkoane, Malý a Brabec.

Realizační tým: Šuster, Brabec (trenéři), Radka (fyzio), Foubík (voda)

bottom of page