top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Jak jaře, tak na podzim: Praga zakončila na čtvrtém místě


Poslední soutěžní kolo roku 2022 připadlo na 19. listopad. Shodou okolností to byl i první zimní den, kdy rtuť ve stínu ukrytého teploměru nepřekonala nulu, a Prahu pokryla vrstvička sněhu. Utkání, v němž se domácí Praga utkala s Tatrou o třetí místo, tak bylo nejen mrazivou rozlučkou se sezónou pro většinu hráčů a diváků, ale zejména pro pragovácké hřiště. To bylo svědky poměrně napívaného utkání, ze kterého vítězně vzešla smíchovská Tatra.


Sto deset platících diváků vidělo dva rozdílné poločasy. Prvnímu dějství herně dominovalo domácí mužstvo. Většinu času byl míč na půlce Tatry, Praga likvidovala soupeřův mlýn a dařilo se jí obstát i ve většině autů. Převahu proměnila v desetibodové vedení, když v 8. minutě skóroval Čížek z trestného kopu a Náse pokládal z maulu po autu v samotném závěru první půle. Poločasové skóre 8:0.


Druhý poločas přinesl vyrovnanější obraz hry. Efektivnějším mužstvem byla ale jednoznačně Tatrovka. Ta snížila pětkou ve 49. minutě na 8:5. Okolo 58. minuty Praga obléhala soupeřovo brankoviště, zatímco hráči Tatry sveřepě bránili. Nakonec z toho byl "pouze" drop gól. V 61. minutě, 11:5. K obratu došlo v 67. minutě, kdy pětku "pod klacky" položil Karel Berounský, tříčtvrtka Tatry. Skóre 11:12.


Od 74. minuty musela hrát Praga ve čtrnácti, když byl za opakované přestupky na 10 minut vykázán Boháček. Tatra svou přesilovku využila a v 77. minutě přidala svou třetí pětku. Skóre 11:17 dávalo Pragovce stále naději - pokud by její hráči položili i s prokopnutím, utkání by vyhráli. Síly na obrat ale nebyly. Tatra své vedení pohlídala a z pohárové soutěže si odnesla třetí místo. Pragovka brala, stejně jako v jarní Extralize, čtvrté místo s příchutí brambory.


Sestava Pragy

Základní XV: Matras (kapitán) - Král - Novotný, Klein - Pešek, Boháček - Náse - Boháč, Petříček - Čížek, Chupík - Bartůněk, Plíhal - Hrníčko - Douša.

Lavička: Patlejch, Zelenka, Vaniščák, Martin (fr), Kaplan, Skotnický a Skála.

Realizační tým: Manyosha, Šuster, Kinter, Štastný, Pokorný (trenéři) a Hofmanová (fyzio).


Autorem fotografie je Filip Fuchs. Celé album je možné shlédnout zde. Záznam utkání je pak možno shlédnout na klubovém Facebooku.

bottom of page