top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Extraligu zahájíme ve Vyškově


Letošní ročník Extraligy bude speciální. V první řadě se nejvyšší tuzemské soutěži navrací název s předponou "extra". Dále se celá soutěž smrskne do podzimní části roku, během které se osm účastníků utká každý proti každému. Definitivní výsledky budeme znát již po sedmi odehraných kolech - play off nebude. Z tohoto vyplývá, že každý zápas bude nesmírně důležitý. Ztracené body se mohou v závěru soutěže pěkně vymstít.


Praga vyrazí na svůj první zápas do Vyškova. Znalí pozorovatelé domácího ragby vědí, že zápasy na vyškovské půdě jsou vždy těžké, nehledě na to, v jaké části tabulky se tým domácích nachází.


Praga bude mít zájem navázat na vydařené jaro, kdy zvítězila v soutěži Letní pohár XV a odnesla si stříbrné medaile ze sedmičkového šampionátu. V rámci letní přípravy se potom Pragovka utkala s Tatrou (během letního soustředění v jihočeském Kunžaku) a v uplynulém týdnu i s Petrovicemi (příprava pro "b" tým) a Říčany. Ve všech zmiňovaných zápas se hrálo velice vyrovnaně.


Jako vyrovnanou očekáváme i celou podzimní soutěž. Zajímavostí bude spuštění nových pravidel. A také to, že Pragovku doma uvidíme pouze třikrát. Poprvé 11. září proti Dragonu. Budeme se těšit i na vaši návštěvu a podporu!

bottom of page