top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Dvě nové tváře ve výboru a vyšší příspěvky: proběhla členská schůze Pragovky


Ve středu večer proběhla v klubovně Pragy výroční členská schůze. Letošní ročník byl navíc volební a tak součástí programu byla i volba nového výkonného výboru pro období následujících dvou let, tedy 2024-25.


Ve výkonném výboru proběhly dvě změny

Ještě před zahájením volby oznámili svůj záměr nekandidovat dva stávající členové výkonného výboru, a to jeho předseda Luděk Kudláček společně s klubovým architektem Janem Havlíčkem. Za jejich práci pro klub v uplynulých letech jim patří velký dík a pozitivní zprávou je, že z klubové scény ani jeden z nich úplně nemizí. V sedmičleném výboru je nahradí Viktorie Nováková, dlouholetá dobrovolnice, kterou s klubem pojí i silné rodinné vazby (za klub hráli její otec, bratr, syn i vnuk) a Roman Šuster, který v našem klubu již působí v roli manažera výkonnostního a seniorského ragby.


Nový výbor by se měl v nejbližší době sejít, aby ze svého středu zvolil nového předsedu klubu a dohodl se na cílech pro období svého nového mandátu. V jeho řádách zůstávají z předchozího období (řazeno dle abecedy) Jiří Boháček, Petr Čížek, Martin Koťátko, Tomáš Matras a Pavel Syrový.


Příspěvky budou od jara 2024 navýšeny

Další zásadní změnou, která byla odhlasována na členské schůzi, je souhlas s návrhem navýšit klubové příspěvky. Ty byly naposled navýšeny koncem roku 2021 a jejich úprava je tak reakcí, mj. na vyšší inflaci posledních dvou let a postupně se snižující / zpřísňující podporu ze strany veřejných institucí. Navýšení bylo schváleno v podobě protinávrhu Jana Šonky, kdy členský poplatek (pro nehrající členy) zůstal ve výši 600 Kč. Celkový přehled změn příspěvků:

  • kategorie U6-muži: dříve 3 500 Kč, nově 4 000 Kč

  • kategorie ragbyová školka: dříve 2 500 Kč, nově 3 000 Kč

  • kategorie ostatní do 65 let (včetně): dříve 600 Kč, nově 1 000 Kč

  • kategorie ostatní nad 65 let: zůstává 600 Kč

Změn nedoznaly sourozenecké slevy (tj. 20 % na 2. dítě, 40 % na 3. dítě a 100 % na 4. a další děti). Zároveň, pokud by někoho výše příspěvků omezovala v možnosti sportovat, prosím kontaktujte nás a najdeme společné řešení.


Pokud máte dotazy, případně zájem o promítanou prezentaci na schůzi, kontaktujte sekretariát klubu na emailu rugbypraga@gmail.com.


Fotografie: Ilustrační snímek ze schůze z roku 2022

bottom of page