top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Brdy 2019: Probíhají registrace


Podle výzkumu britské asociace pro výživu (British Dietary Association) vánoční svátky významnou měrou přispívají k obezitě v hospodářsky vyspělé části světa. Během prvního svátku vánočního (25. prosince) lidé běžně zkonzumují až 6 tis. kalorií, což je zhruba trojnásobek doporučené denní dávky.


Jelikož si náš sportovní spolek klade za cíl vést své členy ke zdravému životnímu stylu, každoročně pořádá na druhý svátek vánoční (26.12.) pochod malebnými kouty brdské vrchoviny. Pohyb na čerstvém vzduchu v kombinaci s vysokou dávkou alkoholu již u nemalého počtu účastníků snížil tělesnou hmotnost na předvánoční úroveň. Existují i záznamy o jedincích, kteří v důsledku léčebné kúry zvažovali abstinenci.


Máte-li proto i Vy zájem o účast na této léčebné kúře, nahlaste se, prosím, vedoucímu výpravy panu Richardovi Krütznerovi (602 309 200). Sraz je v 7.15 na vršovickém nádraží. Vlak z této stanice odjíždí v 7.30.


Účast na vlastní nebezpečí, určeno pro otrlé a dospělé jedince, kteří mají alespoň základní znalost karetní hry "Střílený dědek" (případně nemalou finanční sumu v peněžence).


Fotografie: snímek z výpravy, léta páně 2008


bottom of page