top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Bar přebírají Berkovi


Jak jsme informovali v minulém příspěvku, Praga zahájila výběrové řízení na nového správce baru a klubovny. Dnes můžeme s potěšením oznámit, že se výkonný výbor klubu dohodl na spolupráci s manželi Berkovými, kteří bar přebírají pod svá křídla od začátku podzimní části sezóny 2021. U příležitosti jejich oficiálního představení jsme měli možnost položit jim pár otázek...


Můžete se krátce představit čtenářům? Milý Jirko a čtenáři, co se týká našeho představení. Jmenujeme se Jiří B. (42) a Tereza B. (?) a jsme již docela dlouho manželé. Kromě svých dětí, kterých jsem si pár uměli obstarat, máme společné i další věci, třeba gauč, psa, náklonost k opravdu kvalitním krabicovým vínům a nově i bar.


Jak jste se dostali na Pragovku?

Na Pragovku jsme se dostali díky dlouholetému kamarádství s tehdy ještě aktivně hrajícím Jakubem Novákem, kterého tímto zdravíme. Chodili jsem fandit jeho nebývalým sportovním výkonům a přitom objevovali tajemství a krásy života rugbyového fanouška. Zvláště se nám líbily třetí poločasy. S příchodem výše zmiňovaných dětí, které začaly rugby hrát, jsme se z hlediště přesunuli na hřiště a tam fušovali do trenérského řemesla. Ale možná osud, kdo ví, tomu chtěl, aby naše kroky vedly zpátky na bar.


Co vás přimělo k dodatečnému "úvazku" na Pragovce?

Poslední rok - píše Tereza - jsem pomáhala za barem. Když se uvolnilo místo, viděla jsem příležitost pokračovat v práci, která mě baví. Navíc manžel říkal, že mi to za barem sluší. Tak jsme se přihlásili do náročného výběrového řízení, ve kterém se nám Výkonný výbor podařilo přesvědčit, že jsme se pro provoz pragováckého baru narodili. Na co se můžou návštěvníci baru těšit? Především se můžou těšit na nás dva, dobrou náladu, teplé pivo a studené párky.


Plánujete nějaké změny / novinky?

Rádi bychom docílili toho, co si vetšina pragováku přeje... aby byl bar srdcem klubu.

Od kdy vás na baru uvidíme? Bar v ostrém tempu začínáme provozovat se začátkem rugbyového kempu, tedy poslední týden v srpnu. Ale s některými se tu snad potkáme i dříve... Je něco, co byste čtenářům rádi vzkázali? Určitě je. Že se na všechny moc těšíme, na hráče, fanoušky, trenéry, děti a jejich rodiče a samozřejmě na soupeře Pragy, bez kterých není výher! Ale hlavně si přejeme, aby celá sezóna proběhla bez komplikací, kterých jsme si všichni užili až až...


Za rozhovor děkujeme a ve jejich nové roli přejeme Tereze a Jiřímu mnoho zdaru a úsměvů od osob na druhé straně pultu!

bottom of page