top of page
  • rugbypraga.com

Praga zvládla zápas o bytí a nebytí v Říčanech


Situace Pragy před 9. kolem nástavbové části 1. ragbyové ligy nebyla hodná závidění. Po skvěle rozjetém jaře se Pragovka během podzimu propadla až na páté, nepostupové místo. Navíc ji sužovala široká marodka a zápasový distanc pro kapitána Michal Kulhánka. Aby si vůbec udržela reálnou možnost postupu, musela dnes uspět v Říčanech - na hřišti průběžně čtvrtého týmu.

Utkání se hrálo za nevídaně nepříjemného počasí. Dávno pryč je babí léto, které vystřídaly vítr, zima a déšť. I přes to, že ragbisté "nejsou z cukru", povětrnostní podmínky měly na průběh a atraktivitu zápasu zásadní dopad. Místo pohledných přihrávek a "off-loadů", které jsou k vidění na právě probíhajícím Mistrovství světa v Japonsku, bylo těch několik dorazivších fanoušků svědky spíše bahnité bitvy o každý centimetr, kterou mezi sebou vedly hráči Pragy a Říčan.

V prvním poločase padly dvě pětky. První dostali míč do brankoviště domácí borci okolo 22. minuty. Po pokopu Horaka přiklepnul míč v brankovišti Kučera. Vyrovnání přišlo ve 34. minutě - svou první pětku v A-týmu zaznamenal zatím krátce hrající talent jménem Filip Klein. Po 40. minutách se tak obě mužstva šla "ohřát" do šaten za stavu 7:7.

Ve 46. minutě se Praga dostala do vedení. Při odkopu z brankové čáry míč vyklouzl domácímu Horakovi, a osamoceně tancující míč přiklepávali Boháček s Hoppem (autorství pětky dosud nejasné). Další pětka padla po úspěšně protlačeném míči z autu v minutě 65. Konverzi provádějící Hopp byl znovu přesný, Praga tak vedla 21:7. V 70. minutě Říčany snížily na sedmibodový náskok - rovněž po protlačeném maulu z autu. Posledních deset minut Praga zvládla takticky na jedničku a utkání zakončila proměněným trestným kopem v poslední minutě, kvůli kterému si Říčany z utkání neodnesly ani jeden bod.

Jelikož Sparta porazila Tatru a Dragon překvapil vítězstvím ve Vyškově, Praga se posouvá na průbežnou třetí příčku před Vyškov. Na něj má náskok dvou bodů a na páté Říčany 4 body. Jistotu play-off by proto představoval až zisk dvou bodů v utkání s Tatrou, které je na pořadu 12. října, od 14:00 na hřišti Pragy.

Sestava Praga: Matrák (* kapitán) - Novák M. - Novotný, Fuchs J. - Klein (*), Boháček - Charvát - Náse, Novák R. - Hopp, Žalud - Skotnický, Chupík - Siráň (alias "Novej") - Malý

RT: Kinter, Šťastný (trenéři), Strakoš (Fyzio) a Pokorný (fitness guru)

* basička

bottom of page