top of page
  • rugbypraga.com

Praga v den oslav zdolala Dragon


Celkem jedenáct pětek viděli diváci v mistrovském utkání, které se hrálo v rámci oslav 75 let Pragovky. Dragon potvrdil svou formu a kvalitu z předchozího týdne, kdy potrápil Tatru, a o vítězství slavící Pragy bylo definitivně rozhodnuto až v poslední minutě.

Pragovka přitom do zápasu vstoupila rázně a v 19. minutě vedla již 19:6. Kopáč Dragonu ale měl svůj den a proměňoval jeden trestný kop za druhým. Do konce poločasu domácí Praga položila pětkrát, Dragon dvakrát a skóre bylo 29:23.

V druhém poločase Praga opět položila jako první. Skóroval Malý, který v tu chvíli zkompletoval hattrick, a dostal tak Pragu do vedení 34:23. Tento stav vydržel až do 75. minuty, kdy Dragon položil kontaktní pětku (34:30). Na rozdíl sedmi bodů Praga odskočila po trestném kopu Čížka. V minutě 78. pokládal velmi důležitou pětku vazač Hošek, ale ani ta neznamenala definitivní konec dramatu. V 80. minutě se Dragonu opět podařilo skórovat a úspěšná byla i následná konverze. Do poslední akce šla Praga s náskokem jediné pětky - stále zde byla možnost, že utkání skončí remízou. Naštěstí pro domácí, Praga náskok uhájila a zvítězila 44:37.

S jarní částí sezóny se Praga rozloučí v sobotu, 29. června v domácím utkání proti Říčanům.

Foto: Forst zvyšuje v 9. minutě na 10:3, gratulují mu Čížek a Kulhánek. (autor: Miloš Březina)

bottom of page