top of page
  • Jakub Novák

Stříbrná odysea U10


Sraz dvanácti medvědů a čtyř krotitelů proběhl již v pátek na našem tradičním místě v Hloubětíně. Cesta, za jejíž profil by se nemuseli stydět ani pořadatelé rallye Vysočina proběhla za stálého řevu vysočanských pištců. Cílovou pásku protínáme v Jedovnicích kolem sedmé večerní. Následuje ubytování, večeře a taktická porada trenérů u svijanského ležáku.

Ráno nás budí fistule našich svěřenců již kolem sedmé, snídáme, pácháme ranní hygienu a pak už se černo-žlutá kolona vydává směr Vyškov. Po vyřízení nezbytných formalit se pouštíme do bojů v základní skupině. Jako první zkřížíme meče s družstvem RA Olymp a konto našeho soupeře zatížíme šesti položenými pětkami (PRG – OLY 6:0). Druhou bitvu svádíme s kluky ze Smíchova a po krásném kolektivním výkonu vítězíme nad Tatrou 3:0 (PRG – TAT 3:0). Třetí match nás posílá proti dobře hrající a fyzicky velice vyspělé Ostravě – Mariánským horám, černo-žlutý stroj však šlape na plné obrátky a vítězství 5:0 mluví za vše (PRG – OVA 5:0). Vyvrcholením zápasů v základní skupině je zápas proti domácímu Vyškovu. Krásný zápas plný fyzického rugby, skládek, bojovnosti a odhodlání na obou stranách. Nerozhodný poločas naznačuje, že rozhodne jediná chyba, možná drobné zaváhání v obraně. Úderem poslední minuty zápasu přebírá Praga útočnou iniciativu a po krásně rozeběhnuté akci skórujeme v posledních sekundách (PRG – VYŠ 1:0). Posledním soupeřem dopoledního bloku je sympaticky hrající Slavia, medvědi však hrají s chutí a jejich útočné rugby slaví úspěch v podobě výhry 5:0 (PRG – SLA 5:0).

….tak a jdeme na to!!! Vítězství v základní skupině nás posílá do boje o titul. Zdeňkovi francouzské hole nekompromisně prořezávají vyškovský trávník při cestách k obhlídce budoucích soupeřů. Slunce pálí…. maminky krájí ovoce a tatínci si nervózně pohrávají se spouštěmi svých fotoaparátů. Osmifinálovým protivníkem jsou našláplé Říčany – výborný mančaft s velkou a silnou lavičkou. Kluci se na Středočechy vrhají od prvních minut zápasu a svojí aktivní hrou je nepouštějí téměř k ničemu. Zasloužená výhra! (PRG – ŘÍČ 4:0)

Semifinálovým soupeřem jsou disciplinovaně hrající Brno – Bystrc. Naše chuť vítězit však nezná hranic a kluci buší do Brňanů jako hluší do vrat. Útok stíhá útok… a naši pokládají pět pětek. V závěru zápasu obdržíme první pětku tohoto turnaje (PRG – BYS 5:1).

Grande finále – Praga vs. Sparta – vysočanské derby… zkrátka souboj dvou zatím neporažených celků. Kluci ze sebe ždímou zbytky sil a s odhodláním jdeme na věc. Zápas se odehrává v bouřlivé atmosféře povzbuzujících rodičů, trenérů i hráčů ostatních týmů. Sparta úročí svoji fyzickou převahu a naše přehrává zejména v bojích o míče na zemi. Bojujeme, rveme se, ale nestačí to… Výborně hrající Sparta nám postupně položí tři pětky. Kontrujeme krásným pokopem, který zakončujeme parádní pětkou. Za stavu 1:3 tlak rudých sílí. Konečný výsledek 1:4 rámuje obraz zápasu (PRG – SPA 1:4).

Tak a je to za námi… Všichni jsme malinko zklamaní – byli jsme předci tak blízko! Ale musíme uznat, že Sparta si titul i s ohledem na průběh celé sezóny zasloužila.

Závěrem chci klukům poblahopřát ke krásné stříbrné medaili jménem svým i celého trenérského ansámblu. Kluci naši milovaní, vydržte v započaté cestě a zlato vás nemine!!!

U10 Crew: Jakub & Zdeněk & John & Roman & Filip & Honza

Foto: Zdeněk Žák

bottom of page