top of page
  • rugbypraga.com

Praga podlehla Spartě 13:50


Základní část letošního ročníku 1. ligy má pro Pragu hořkou příchuť. V posledním kole, ve kterém se utkala s dosud rovněž neporaženou Spartou, prohrála vysoko 13:50.

Do vedení se Sparta dostala v 9. minutě, kdy dotlačila míč do brankoviště z mlýnu. Během prvního poločasu se Spartě podařilo přidat ještě další dvě pětky a úspěšně nakopat všechny konverze. Praga korigovala pouze z trestných kopů a do šaten se tak šlo za stavu 6:21 v neprospěch Pragy.

Praga chtěla vstoupit do druhého poločasu aktivně a dotáhnout se na vysočanského rivala, avšak stal se přesný opak. Hned z první akce skóroval Pytela a ve 45. minutě Fortuin, čímž si Sparta vybudovala 27 bodový náskok (6:33). Mezi 50. a 55. minutou Praga střídáním osvěžila roj a o deset minut později i položila pětku - první u pokopnutého míče v brankovišti byl Froněk, Čížek následně úspěšně prokopnul (13:33). Poslední desetiminutovka ale zase patřila Spartě. Podařilo se ji přidat další tři pětky a výsledek díky tomu zaokrouhlit na, pro Pragu nelichotivých, 50 bodů.

Praga tak skončila po první fázi nejvyšší české ragbyové soutěže na druhém místě. Do následující fáze si odnáší 8 bodů. V té se pravděpodobně utká nejprve s Vyškovem na domácí půdě. O utkání budeme ještě informovat.

Sestava Pragy: Matras - Novotný - Král, Fuchs - Charvát, Boháček - Hošek (c) - Náse, Hopp - Čížek, Froněk - Petrouš, Forst - Malý - Chupík.

Lavička: Kalina, Novák M., Vilímek, Pešek, Lištván, Boháč, Skotnický a Lichý.

RT: Šuster, Kinter, Šťastný (trenéři) a Přibyl (fyzio)

bottom of page