top of page
  • rugbypraga.com

O co se bude hrát v utkání Praga - Sparta?


Sobotní duel mezi Pragou a Spartou bude vyvrcholením základní části 1. ligy. Jedná se o utkání posledního kola, ve kterém se střetnou dosud neporažené týmy. O co všechno se bude v tomto zápase hrát?

  1. Body do TOP 6 | Po dohrání šestého kola se 1. liga zúží na šest nejlepších týmů a začne fáze soutěže zvaná TOP 6, v rámci které se utká "každý s každým" dvakrát. Jednou doma a jednou venku. Vítěz základní části získá do začátku TOP 6 celkem 10 bodů. Druhý tým o dva méně, tedy 8 bodů. Hlavní "papírovou" motivací tak budou zmíněné dva body.

  2. Vysočanský pohár | Je to tradice. Kdo z dvojice Praga - Sparta zvítězí nad svým vysočanským rivalem, ten dostane do držení putovní pohár starosty Městské části Praha 9. Již nějakou dobu ho mají v držení Sparťané. Bude tomu tak i v sobotu večer?

  3. Vítězství v základní části | Kromě již zmiňovaných dvou bodů vítězství v základní části tolik neznamená. Neuděluje se za něj žádný pohár ani jiné ocenění. Pro klub, který se ale vítězem stane, to bude čest a sebevědomí. Důkaz toho, že je všechny své soupeře schopen porazit. A to už něco znamená!

A co říci na závěr? Jediné. K výkopu dojde v sobotu, 11. května 2019 ve 14.00. Věříme, že si cestu na Pragovku najdete a podpoříte naše kluky. Za to vám předem děkujeme!

bottom of page