top of page
  • rugbypraga.com

Praga se drží na čele, doma porazila Dragon


Rovněž třetí utkání letošního ročníku 1. ligy (česká nejvyšší soutěž již není "extra"), skončila vítězstvím pro Pragovku. Poprvé ale bez zisku bonusového bodu za čtyři položené pětky. V sobotním utkání Praga položila pětky "pouze" tři a zvítězila nad Dragonem Brno poměrem 28:9.

Z pohledu vývoje skóre na výsledkové tabuli by se dalo usoudit, že utkání probíhalo vyrovnaně. Během prvního poločasu padla jediná pětka. Avšak z hlediska držení míče a územní převahy dominovala Pragovka. Na jejím výkonu bylo navíc vidět i zlepšení v obraně. Hráči, v čele s Jakubem Žaludem a Danem Hoškem, předvedli řadu spektakulárních skládek. Horší to bylo se zakončením v útočné fázi. O většinu bodů v prvním poločase se tak postaral dobře kopající Petr Čížek. Praga poločas vyhrála 13:3.

Druhé dějství pokračovalo v nastoleném rytmu. Hru bohužel častěji kouskovali technické chyby na obou stranách. Diváci nakonec viděli ještě dvě pětky. V 69. minutě zvýšil náskok Pragy na 21:9 položením Dan Hošek, který byl později vyhlášen hráčem utkání. V minutě 80. potom do brankoviště dostal míč Michal Novák. Bodovou tečku následně učinil za utkáním svým osmnáctým bodem Petr Čížek.

Praga tak v premiéře před domácím obecenstvem porazila Dragon a i do čtvrtého kola bude vstupovat jako tým vedoucí průběžnou tabulku 1. ligy. Ve čtvrtém kole se Medvědi střetnou se Slavií na jejím hřišti. Hrát se bude v sobotu, 20. dubna.

Sestava Pragy: Matras, Novák M., Novotný - Lištván, Pešek - Kulhánek, Hošek, Vadina - Hopp, Čížek - Žalud, Bartůněk - Chupík, Malý, Petrouš. Lavička: Král, Boháč, Perlík, Klein, Syrový, Samet, Brodský.

Pragovka zvítězila i v následně hraném utkání rezerv. Hrálo se 2x 30 minut, ve 13 hráčích na obou stranách. Zápas skončil výsledkem 55:17, po poločase 43:7.

bottom of page