top of page
  • rugbypraga.com

Skvělý vstup do sezóny: Říčany - Praga 13:49


Pragovka si připisuje vítězství v prvním kole nového extraligového ročníku. Domácím Říčanům nadělila 49 bodů a zaslouženě tak získává prvních pět bodů do tabulky.

Prvním bodujícím hráčem Pragy ročníku 2019 byl Petr Čížek, který v 7. minutě proměnil trestný kop přímo naproti háčku. Vedení Pragovce vydrželo čtyři minuty. Po nepovedeném příjmu se k míči dostal soupeř a ten následně měl příležitost trestného kopu. Kučera se nemýlil, 3:3. Další body za domácí "mančaft" Říčan přidal zadák Miler. Stalo se tak po sraženém odkopu Pragy. Říčany obracejí na 10:3.

V 18. minutě kontrovala pětkou Praga, po přenesení míče zleva napravo pokládal Jakub Král. Čížek konverzi z nepříjemného úhlu proměnil, 10:10. Říčany se však opět dostaly do vedení z trestného kopu, který byl opět nařízen v důsledku nepovedeného příjmu. 13:10. Necelých dvacet minut se poté hrálo bez dalších bodů. Říčany demonstrovaly převahu v mlýnech, Praga zase dokázala získávat metry v útoku, prosazovali se zejména Malý, Froňek a Žalud. Ve 37. minutě roj Pragy odvedl skvělou práci ve svém mlýnu ve 22. soupeře a vazač Hošek míč donesl až pod háčko. Pragovka tak šla do šatny za vedení 17:13.

Hned v úvodu druhého dějství Praga odskočila po dalším úspěšném kopu Čížka, 13:20. Herní pohodu přinesla následná pětka Matyáše Hoppa, který zužitkoval zmatku v říčanské obraně při příjmu odkopnutého míče. Petr Čížek zvládl další nepříznivý "úhel", skóre díky tomu poskočilo na 13:27.

Ačkoli Říčany hrály od 56. minuty dočasnou přesilovku (vykázán byl Kulhánek), byla to opět Praga, která bodovala, a utužila tak svůj náskok. Nejdříve Čížek z trestného kopu (13:30) a po něm i v 62. minutě Žalud (13:37). To stále nebylo všechno. Další extraligovou pětku po oficiálním konci své kariéry zaznamenal Pavel Syrový, který byl nejrychleji u pokopu Petra Čížka. Bodový účet uzavřel v 78. minutě Bartůněk. Čížek následně poprvé minul z konverze, a skóre na ukazateli se tak zastavilo za stavu 13:49. I přesto byl Petr Čížek vyhlášen mužem utkání na straně Pragy! :-)

Další zkouškou Medvědů bude nováček ze Zlína. Na jeho půdě odehraje Praga utkání příští sobotu, 6. dubna 2019.

Sestava Pragy

Máca, Novák M., Král - Lištván, Charvát - Kulhánek, Hošek, Náse - Hopp, Čížek - Froněk, Žalud - Bartůněk, Malý, Chupík. Lavička: Matras, Novotný, Perlik, Pešek, Vadina, Syrový, Petrouš a Skotnický.

RT: Šuster, Kinter, Šťastný (trenéři), Přibyl (fyzio)

bottom of page