top of page
  • rugbypraga.com

Příprava mužů na extraligový ročník 2019


I v roce 2019 se ragbyová Extraliga dočká změn. První změnou je počet účastnících se týmů, který vzroste na osm. Elitní sedmičku doplní Zlín, který si vybojoval postup z nižší soutěže. Nárůst počtu týmů však bude jen dočasný a potrvá během první fáze soutěže, v rámci které se odehraje sedm kol (každý s každým). Šest nejlepších týmů v soutěži zůstane, dva nejslabší "sestoupí" do Národní ligy, která bude doplněna o čtyři nejlepší týmy z nižší, 1. ligy. Druhá fáze extraligy s příznačným názvem "TOP 6" bude mít kol deset (každý s každým doma a venku) a její utkání budou odehrána během konce jarní a většiny podzimní části sezóny. Vrcholem soutěže potom bude play-off, po kterém bude znám mistr Extraligy za rok 2019.

Pragovka se na sezónu poctivě připravuje od ledna. V těchto dnech probíhá tradiční soustředění v Dobřichovicích, které vyvrcholí v neděli, 10. března přípravným utkání se Spartou. Výkop je naplánován na 14.00, hrát se bude na hřišti Sparty. Fanoušci vítáni!

Střet s vysočanským rivalem nebude první "test match" mužů Pragy. Během února se Praga již utkala s Tatrou, národním týmem a Říčany. Poslední přípravné utkání je plánováno na sobotní dopoledne, 16. března, proti týmu z Anglie. Dalším utkání pak již bude extraligové - Medvědi otevřou soutěžní sezónu 30. března, proti domácím Říčanům.

Na domácí půdě se Praga poprvé představí 13. dubna v utkání s Dragonem, poté ještě 1. května (s Tatrou) a 11. května (se Spartou). Nad zbytkem jara visí otazník, neboť los se bude odvíjet od dosažených výsledků.

A nakonec bychom rádi přidali i krátkou pozvánku na utkání národního týmu, v jehož barvách nebudou, podle zveřejněné nominace, chybět ani hráči Pragy, jmenovitě Dan Hošek, A.A. Froněk, Matyáš Hopp, Petr Čížek, Jakub Žalud a odchovanec Jirka Frank. Národní tým se utká od 14.00 na hřišti Tatry s Nizozemci a o týden později v Portugalsku s místním výběrem.

bottom of page