top of page
  • Martina Strnadová

U14 ukořistili 5. místo na PYRFu


Náš tým byl nasazen v základní části ve skupině D s RC Czarni Prusz (Polsko), HRK/RCW (Německo) a RC Brno Bystrc. Turnaj se hrál bez mlýnů a autů, zápas na 15 minut.

S Bystrcí hráli naši svůj 1. zápas, naši ale nebyli dostatečně rozcvičení, rozehřátí a tak Bystrc zaslouženě vyhrála 15:0. Další zápas s RC Czarni Prusz už naši nenechali náhodě a vyhráli 10:0. A poslední zápas základní skupiny s HRK/RCW vyhráli 25:5. Takže do dalších bojů postupovali z 2. místa ve skupině se skóre 35:20.

V semifinálové části se potkali s 2. ze skupiny C RC Sparta Praha, takže Vysočanské derby! Praga si chtěla spravit chuť z nedávného prohraného přátelského utkání se Spartou a nastoupila velmi bojovně, zápas byl pěkný a zaslouženě jsme vyhráli 0:10.

Pak nás čekal tedy boj o 5. místo s TJ Mariánské Hory z Ostravy, soupeř si přál zápas s námi, protože čekal, že si s námi poradí lépe než se Spartou. Ale to se přepočítali, Pragovka hrála celý zápas s plným nasazením a vyhrála 0:20.

Následovaly pak zápasy o 3. místo mezi RK Petrovice a RC Slavia Praha a protože v základní části zápas skončil 0:0, pokračovalo se kopy na háčko, nejprve po 3 hráčích, kde prokopli všichni a pak následoval posun místa kopu a kopání po jednom hráči, bylo to napínavé, ale nakonec vyhrála Slavia.

Dalším zápasem byl boj o 1. místo mezi domácím Mountfield Říčany a RC Brno Bystrc. Říčanům se na rozdíl od Bystrce nepodařilo položit a tak Bystrc zaslouženě vyhrála.

Praga obsadila 5. místo s tím, že jedinou prohru nám uštědřil pozdější vítěz turnaje Bystrc! Takže gratulujeme!

bottom of page