top of page
  • rugbypraga.com

Praga si zajistila výhodu domácího prostředí


V posledním utkání základní části extraligového ročníku 2018 hrála Praga o čest a "půdu." Již před utkáním bylo totiž jisté, že ve "čtvrtfinále" ji čeká Vyškov. Otázkou bylo, bude-li se hrát v Praze anebo na Moravě. A soupeřem v zápase, který o tom měl rozhodnout, nebyl nikdo jiný než Vyškov.

Po úvodním výkopu musela mít řada domácích fanoušků silný pocit "dejá-vu". Praga měla, podobně jako během předchozího domácího utkání proti Říčanům, hrůzostrašný vstup do utkání, během něhož v pouhých 19 minutách obdržela čtyři pětky a prohrávala 0:24.

Jiskřičku naděje ve velmi nepříznivě se vyvíjejícím se utkání vykřesal ve 21. minutě Hrníčko, který byl nedovoleně atakován při postupu k brankovišti Vyškova a sudí Tůma udělil Pragovce trestnou pětku. Následoval další prohřešek hostí oceněný tentokrát žlutou kartou a Pragovka stačila ještě do konce prvního poločasu využít přesilovku pětkou Hrníčka. První půle skončila 12:24 pro Vyškov.

Do druhého poločasu vkročil lépe Vyškov. Kopáč Šenk se nemýlil z trestného kopu proti háčku Pragy, a utužil náskok Moravanů na 12:27. Skóre se měnilo znovu po kopu z nohy vyškovského hráče. Tentokrát v podobě nepovedeného odkopu z vlastní půlky, který zpracoval Dan Hošek a posléze pronikl obranou hostů jako nůž máslem (19:27). V 53. minutě korunoval svůj kvalitní výkon pětkou "Dali" Samet, který dostal Pragovku na rozdíl jediné pětky. Praga byla v tuto chvíli na koni a za sympatické podpory domácího publika zatlačovala soupeře do vlastní dva a dvacítky. Zlom přišel v minutě 56., kdy se prosadil Tomáš Forst. Po prokopu Čížka se Praga dostala do vedení 31:27! Živé vody se dostalo i soupeři z Vyškova, nějakých patnáct minut se hrálo vyrovnaně. Důležitá, uklidňující pětka pro Medvědy přišla v 73. minutě. Na 36:27 zvýšil svou druhou pětkou Dan Hošek, který byl nedlouho na to vyhlášen hráčem utkání. Poslední pětkový záznam na zápasovém účtě potom patřil Pavlu Syrovému, který dal svou třetí pětku ve dvou utkáních.

Praga tak v posledním utkání základní části vstala z mrtvých a neuvěřitelným způsobem otočila "prohraný zápas" na vítězství 43:27. I přes vítězství představuje utkání pro Pragu určitou frustraci. Frustraci pramenící z neschopnosti začít bránit již od první minuty. Právě začátky zápasu budou tím hlavním, na co se bude muset Praga v přípravě zaměřit, aby si odnesla dobrý výsledek a pocit z nadcházejícího play-off. To začíná na Pragovce 20. října odpoledne proti Vyškovu.

Svůj poslední zápas sezóny mělo odehrát pragovácké "béčko". Vyškov však odmítl nastoupit a utkání tak bylo kontumováno ve prospěch Pragy.

Základní sestava Pragy: Matras - Chalaš - Král, Fuchs J. - Backa, Kulhánek - Hošek - Boháček, Hopp - Froněk, Žalud - Samet, Forst - Čížek - Hrníčko.

Lavička: Zelenka, Vazač, Máca, Syrový, Fuchs F., Chupík, Vaniščák a Náse.

RT: Šuster, Novák R., Kolář a Přibyl.

bottom of page