top of page
  • rugbypraga.com

Dragon - Praga 13:27 (0:10)


Po dvou porážkách z úvodu podzimu si pragovácké “áčko” připisuje pět bodů za vítězství na brněnském Dragonu.

Utkání hrané během, dost možná, posledního letního dnu začalo velmi vyrovnaně. Nerozhodný stav 0:0 vydržel až do 35. minuty, kdy poslal Pragu do vedení z trestného kopu Petr Čížek. Ještě před koncem prvního poločasu se Pragovce podařilo vedení upevnit pětkou kapitána Michala Kulhánka a následnou konverzí Čížka na 0:10.

Vstup do druhého dějství lépe vyšel domácímu Dragonu, který dvakrát skóroval z trestného kopu a bodově se dotáhl na Pragu 6:10. V 55. Minutě Praga kontrovala a přidala další pětku. S míčem do brankoviště doběhl Forst, jelikož byl ale atakován v brankovišti nebezpečně, rozhodčí Breburda nařídil trestnou pětku (6:17). V 58. Minutě na hřiště nastoupil ke své dvacetiminutové show Pavel Syrový, který hned po šesti minutách položil důležitou třetí pětku Pragy. Posléze ukázal Dragon chuť odvděčit se přízeň domácích fanoušků a několik minut obléhal brankoviště Pragy. Praga odolávala až do 72. minuty, kdy pokládal vazač Sklenský (13:22). Bodovou tečku za utkáním napsal v samotném závěru Pavel Syrový, díky čemuž Praga získala bonusový bod za čtyři položené pětky. Konečný výsledek zápasu Dragon - Praga byl 13:27.

V základní části Extraligy čeká Pragovku poslední zápas. V sobotu, 6. Září přivítá na domácí půdě Vyškov, který je momentálně na páté příčce. Praga je šestá a nadcházející utkání bude s velkou pravděpodobností předehrávkou čtvrtfinále play-off. Otázkou je, kde se pozdější utkání čtvrtfinále bude hrát. Odpověď nám poskytne právě výsledek nadcházejícího zápasu. Budeme se těšit na podporu všech příznivců!

bottom of page