top of page
  • rugbypraga.com

Tatra - Praga 36:28


V prvním podzimním zápasu Pragovka nestačila na dosavadního lídra Extraligy, Tatru Smíchov. V zápase hraném na hřišti Tatry prohrála poměrem 36:28.

První poločas začal drobnou přestřelkou. Tatra dvakrát položila, a z následného výkopu zvládl příjem nejlépe Albert Froněk, který snížil. Tatra svůj náskok ještě jednou pětkou pojistila a těsně před koncem prvního poločasu odvrátila tlak Medvědů. První půle tak skončila 19:7.

Do druhého poločasu se podařilo lépe vstoupit domácímu týmu, který ve 46. minutě navýšil na 26:7. Praga však kontrovala. V 56. minutě si vydobyla trestnou pětku a Tatra šla do desetiminutového oslabení. V 60. minutě "trestal" Tomáš Forst a bodový rozdíl mezi oběma mužstvy byl pouhých pět bodů. Náběh na drama však ukončil úspěšný trestný kop a další pětka Tatry (tentokrát trestná). Pragovka v závěru utkání již jen korigovala položením Krále na konečných 36:28.

Sestava Pragy: Matras - Novák M. - Máca, Fuchs J. - Klein, Boháček - Hošek - Kulhánek (c), Hopp - Froněk, Žalud - Fuchs F., Forst - Čížek - Hrníčko. Lavička: Perlík, Vazač, Král, Backa, Lištván, Náse, Chupík a Samet.

Zápas rezerv

Během následujícího utkání B-týmů mohli diváci sledovat rychlý nástup Pragy "B", která si hned z kraje vybudovala vedení o dvě pětky. Poté se hrálo velmi vyrovnaně, s body na obou stranách. Praga si ale udržela vedení a nakonec v souboji rezervních týmů zvítězila.

bottom of page