top of page
  • rugbypraga.com

Bystrc 7s: 3. místo


Sedmičkové léto je před svým vrcholem – turnajem Mistroství ČR 2018, které se odehraje v Petrovicích během nadcházejícího víkendu 25. a 26. srpna. Chybět nebude ani Pragovka, která si z generálky, turnaje v Bystrci odehraném během neděle 12. srpna, odvezla třetí místo. Následuje krátká reportáž přímo z místa dění.

Tým Pragy čekalo během turnajové neděle brzké vstávání. Sraz u legendárního Lékařského domu byl v 6.30 ráno. Vyráželi jsme však trošku později, na opory se čeká. Do moravské metropole jsme dorazili okolo desáté hodiny, a družstvo tak mělo dostatek času na aklimatizaci a zároveň přípravu na první utkání, kterým bylo osmifinálové střetnutí s Tatrou „B“. Do utkání jsme vstoupili aktivněji a položili první pětky. Rezerva Tatry však nerezignovala a brzy náskok Medvědů dotáhla. Nakonec to byla Pragovka, kdo v utkání zvítězil. Těsný průběh zápasu byl ale „zdviženým prstem“.

V druhém, čtvrtfinálovém utkání jsme se poučili a proti Přelouči podali soustředěný výkon. Podařilo se nám položit přes třicet bodů, a zaslouženě tak postoupit do semifinále. V něm jsme narazili na našeho jediného přemožitele z předešlého turnaje v Přelouči – brněnský Dragon. Utkání s Dragonem bylo velice dramatickou podívanou. Předvedenou „show“ notně umocnil i plamenný komentář Dana Beneše. Zhruba dvě minuty před koncem vedl Dragon o deset bodů a lavička Pragy se uchýlila k modlitbám za zázrak. Spasitelem se měl stát Filip Štochl, kterému se únikem po pravém křídle podařilo položit pětku. Sudí ještě, pro podivení hráčů Pragy, diskutovali její uznání. Později se věc vyjasnila. Pětka platila. Zbývala minuta a k zázraku skutečně došlo. Mesiáš Štochl se znovu uvolnil na pravém křídle a oslavnou rybičkou se vrhnul za senzačním „come backem“ Pragy. Jenže sudí odpískali předhoz a ukončili utkání ve prospěch Dragonu. Následná analýza polohy těla Filipa Štochla ukázala, že k položení došlo pět metrů před brankovištěm. Dragon tak mohl zaslouženě slavit postup do finále.

Po konci zápasy nebyl čas hledat viníky, mužstvo se muselo soustředit na závěrečný souboj se Slavií. Slavia předváděla během turnaje kvalitní sedmičkové ragby a svůj výkon v posledním zápase korunovala. Pragovka musela dotahovat. Po třinácti minutách hry došlo znovu k infarktovému závěru. Smutný hrdina z minulého klání Filip Štochl znovu promluvil do dějin, když se mu během úplně poslední akce podařilo položit pětku. Stav byl vyrovnaný. Všechna tíha se přenesla na kopáče a kapitána Tomáše Forst. Ten zachoval před zraky všech fanoušků, spoluhráčů a své drahé polovičky chladnou hlavu a zajistil přesným kopem bronzovou „placku“ pro Pragu.

Brněnští točili na hřišti dobré pivo a v grilu pěkné flákoty masa. Naši borci si jich však neužili, protože pospíchali na autobus, který již musel jet. Veliké díky na tomto místě zaslouží pan řidič z Autodopravy Sudek. Jeho trpělivost, zejména během lehkých oslav hráčů v autobuse, zaslouží obdiv. Výprava dorazila zpět do Prahy okolo desáté hodiny večerní a na výlet většina z hráčů ještě pár dní vzpomínala.

Složení výpravy: Forst (kapitán), Froněk, Náse, Baňka, Boháček (delegát), Vaniščák, Pešek, Žalud, Lištván (doktor), Vadina, Hošek, Štochl. Vedoucí skupiny H2O: Jana Forst.

bottom of page