top of page
  • rugbypraga.com

Extraliga: Praga porazila Říčany


Dvě porážky a jedna výhra nad zatím poslední Slávií. Taková byla dosavadní bilance Pragovky v Extralize před dnešním utkáním. Na první pohled ne úplně vydařený start do roku 2018. Vítězstvím v Říčanech však svěřenci trenéra Šustera jasně vzkázali, že Pragovka není na odpis!

A to i přesto, že úvod utkání nebyl z pohledu Pragy úplně "růžový" - již z první akce se Říčanům podařilo skórovat, a dostat se tak do vedení 7:0. Tím však Říčany na zhruba 70 minut skončily. Během následné hry byla totiž u míče po většinu času Pragovka. Jedním z důvodů byl vysoký počet přestupků ze strany domácích hráčů. Díky nim kopáč Pragy, Petr Čížek, třikrát úspěšně atakoval háčko, a do šaten se během poločasu odcházelo za stavu 9:7 pro Pragu.

V druhé půli se pokračovalo v podobném rytmu. Praga přidala i body z položené pětky, jejíž autorem byl Karel Vazač. Čížek byl z následného kopu opět úspěšný a Praga tak navýšila na 16:7. Další tři body potom přidal Čížek opět z trestného kopu. Za stavu 19:7 pro Pragu se utkání přehouplo i do poslední desetiminutovky. Během té domácí hráči, za povzbuzování říčanského publika, pronikli do dvaadvacítky Pragy, v níž soustavně útočili na druhou pětku. To se jim zhruba tři minuty před koncem podařilo a drama bylo na světě - 77. minuta, stav 19:12 z pohledu Pragy. Další body už ale nepadly. Jediné, co diváci mohli vidět, bylo vykázání hráčů na obou stranách. Říčany - Praga po 80. minutách hry tak 12:19.

Sestava Pragy: Máca - Novák M. - Vazač, Backa - Holovský, Náse - Hošek - Kulhánek (c), Bartůněk - Forst, Fuchs F. - Samet, Hrníčko - Čížek - Štochl.

Lavička: Novotný, Boháč, Pešek, ???, Fuchs J., Skotnický, Zbořil.

RT: Šuster, Novák R., Přibyl.

Po konci utkání a-týmů se střetli i "béčka" obou klubů. Tým Pragy "B" byl poprvé v této sezóně poražen, prohrál o jednu pětku. Za zmínku stojí velkorysost našeho soupeře z Říčan, který byl shovívavý vůči omezenému počtu hráčů Pragy. Ragbyová soudržnost v praxi - velké díky a mnoho zdaru do dalších utkání.

Foto: Petr Skála (ceskeragby.cz)

bottom of page