top of page
  • rugbypraga.com

Praga doma podlehla Tatře


Sláva vítězům, čest poraženým. Bohužel, Praga se ve čtvrtém kole extraligového ročníku 2018 zařadila mezi ty druhé. V domácím utkání s Tatrou prohrála 24:41.

Po tom, co Tatra ve třetím kole senzačně porazila Spartu, šel smíchovský tým do utkání na Pragovce jako favorit. Pragovka za sebou měla čtyřtýdenní herní pauzu, během které se na Tatru pilně připravovala. Utkání na své domácí půdě rozhodně nechtěla prohrát. Byla to však Tatra, která již od začátku tahala za delší konec. Smíchovskému týmu se dařilo držet míč a postupnými útoky si hráči v černém vypracovali řadu slibných šancí k položení pětky. A, bohužel pro Pragu, řadu jich i proměnili. Do šaten tak Medvědi odcházeli s více než dvacetibodovým mankem na Tatru, a pouhými třemi body na svém kontě.

Podobně jako v utkání Pragy se Spartou, i druhé dějství nabídlo divákům mnohem vyrovnanější partii. Praga se mnohem častěji dostávala k míči a ohrožovala brankoviště Tatry. Celkem třikrát se jí povedlo skórovat, avšak ke zdramatizování zápasu to nestačilo - Tatra svůj náskok hlídala a v pravidelných intervalech ho zajišťovala. Konečný výsledek utkání tak byl 24:41 z pohledu Pragy.

Sestava Pragy: Matras - Novák M. - Vazač, Backa - Holovský (C), Náse - Hošek - Kulhánek, Bartůněk - Forst, Samet - Źalud, Hrníčko - Čížek - Štochl.

Lavička: Máca, Vilímek, Pešek, Boháček, Klein, Petrouš a Boháč.

Trenéři: Šuster, Novák R.

Realizační tým: Kolář, Záměčník a Přibyl.

bottom of page