top of page
  • Martina Strnadová

Naše želízka na PYRFu: U14


Praga U14 se účastnila mezinárodního turnaji Prague Youth Rugby Festival s dalšími 14 ragbyovými týmy. Praga obsadila celkově 11.místo.

V základní skupině byly naším prvním soupeřem Gelezenikis Vilkas Rugby Club (Litva), se kterým jsme prohráli 0:40. Pan rozhodčí v tomto utkání bohužel přehlížel nečistou hru soupeře, která k ragby nepatří (hra na zemi, ofsajdy, předhozy, ...) a to náš tým trochu zaskočilo.

Naším dalším soupeřem byli domácí RC Mountfield Říčany, se kterými jsme prohráli 30:0, ale nutno podotknout, že ve chvíli, kdy soupeř vystřídal starší kádr za mladší, byl mu náš tým rovnocenným soupeřem a hra byla velmi pohledná.

Našim třetím soupeřem byl Rugby Club Leipzig e.V. (Německo), který naši porazili 35:5, což bylo naše první vítězství v letošní sezóně. Pětky po jedné položili Dominik Petrák, Tadeáš Palda a Adam Plíhal a rovnou o tři se postaral, jeden z našich dvou starších chlapců na hřišti, Láďa Foubík.

V play-off jsme nejdříve narazili na RC Olomouc, se kterými jsme bohužel prohráli, protože mimo jiné naší chlapci nevyužili polední pauzu k relaxaci a neměli proto dost sil. Pětku za nás položil opět Láďa.

V posledním zápase o 11. místo jsme nastoupili proti Vilnius Rugby Academia (Litva) a ve velmi pěkném zápase jsme s přehledem soupeře porazili 30:0. Pětky pokládali stejní borci jako v zápase s Němci: po jedné Dominik, Tadeáš, Adam a tři Láďa.

Celkové 11. místo není sice žádný zázrak, ale 2 vyhrané zápasy a s přihlédnutím k tomu, že se bojů nemohl kvůli problémům se zády zúčastnit Milan Malý, není špatný výsledek.

bottom of page