top of page
  • Obrázek autoraZdeněk Žák st.

Naše želízka na PYRFu: U10


"Mladí Pragováci" se na 1. jarním mezinárodním turnaji mezi 30ti ragbyovými týmy neztratili a obsadili celkově krásné 4. místo. Ze základní skupiny jsme postoupili přímo z 1. místa do play-off, když jsme nejdříve porazili Tatru III 5:0 a poté remizovali s ne moc rugbyovými Rugby Union Donau (Rakousko) 1:1. Paní rozhodčí v tomto utkání bohužel přehlížela nečistou hru soupeře, která k ragby nepatří (hra na zemi, ofsajdy, předhozy, ...) a to náš tým trochu zaskočilo.

V play-off jsme nejdříve narazili opět na naše rakouské soupeře ze skupiny a tentokrát jsme i díky jinému arbitrovi a zlepšené hře neponechali nic náhodě a vyhráli 4:0! Poté nás čekali borci z Vyškova, které jsme po pěkném výkonu porazili 2:0 a tím se Praga dostala mezi nejlepší 4 mužstva turnaje.

V boji o finále nás čekali nebezpečné Petrovice. Zde zápas skončil v základní hrací době 1:1, když náš soupeř vyrovnal několik sekund před koncem po nešťastné chybě před naší brankovištěm. V prodloužení hraném systémem "náhlá smrt" pouze v 6 hráčích, naši hráči po trestném kopu před naší brankovištěm hned v 1.minutě ne zcela důraznou skládkou umožnili položit našemu soupeři smrtící pětku.

V boji o 3. místo jsme svedli boj se Spartou a ten jsme prohráli jako náš předešlý zápas naprosto jako přes kopírák také 1:2. "Perličkou" před prodloužením bylo, že si tým Sparty o přestávce před prodloužením vyžádal kontrolu špuntů našich kopaček, a tak jsme do prodloužení nemohli nasadit 3 hráče, protože neměly "lisované" kopačky, ale šroubovací špunty.

4. místo naši kluci obrečeli, ale za předvedený výkon, bojovnost i umístění jim patří velký dík a uznání. Tentokrát jsme si vybrali i trochu sportovní smůly.

bottom of page