top of page
  • rugbypraga.com

V nových dresech a vítězně do nové sezóny


A-tým Pragy zvládl svou premiéru v novém ročníku Extraligy 2018. Na domácím hřišti přehrál Slavii Praha 49:22.

Praga nastoupila do prvního soutěžního utkání roku 2018 v nových dresech, které odkazují na slavnou minulost klubu. Hráči nesou na hrudi kromě loga s medvědí hlavou i tři řady hvězd, přičemž každá hvězda představuje jeden ze sedmnácti získaných titulů Pragy. K symetrické dokonalosti vyobrazených hvězd chybí jediné - osmnáctá hvězda značící osmnáctý titul - a právě jeho zisk je cílem Pragy i pro sezónu 2018.

Praga vykročila pravou nohou. A to již ve čtvrté minutě, kdy pokládal jeden z reprezentantů Pragy Dan Hošek. Slavie odpověděla o čtyři minuty, kdy na 7:5 z pohledu hostí snižoval Rajchert. Vyrovnané skóre vzalo brzy za své, když své první body v sezóně přidali postupně Michal Novák, Sebastian Náse a poté i dlouhým sprintem Tomáš Matras. Slavia ještě v samotném závěru utkání korigovala pětkou zkušeného Martina Veselého a oba týmy se tak rozešly do šaten za stavu 22:10 pro domácí tým Pragy.

Medvědi byli při bodové chuti i v začátku druhé půle. Náse přidal druhou pětku ve 43. minutě. O čtyři minuty později na něj úspěšně navázal i na křídle hrající Michal Malý. Jelikož Petr Čížek byl úspěšný s konverzí v o obou případech položení, Praga navýšila náskok na 36:10. Do posledních dvaceti minut se podařilo hráčům obou týmů vměstnat ještě čtyři pětky. Za Slavii nejdříve bodoval hrající trenér Karel Nešpor, následovala dvě položení útoku Pragy (Hrníčko a Čížek), ale stejně jako v případě prvního poločasu, i tentokrát udělali bodovou tečku Slávisté. V poslední minutě položil Jakub Routa - pětku, která Slavii zajistila bonusový bod.

Pragovka tak zahájila svou pouť rokem 2018 vítězně. Mužem utkání byl vyhlášen za svůj srdnatý výkon Jakub Fuchs, který tak úspěšně zahájil svou kariéru v druhé řadě. Všem hráčům a trenérům k výsledku blahopřejeme. Zároveň děkujeme všem, kteří pomohli s kvalitní organizací utkání, zejména šéf kuchaři Pepovi a novému objevu mezi hlasateli, Milošovi. Dalším utkáním bude souboj se Spartou, ke kterému dojde na Velký pátek, tedy již za šest dní a to na Spartě od 14.00.

Po skončení utkání A mužstev si to mezi sebou rozdaly rezervní týmy. Po vyrovnané první půli, kdy Slavie vedla 17:10, se Medvíďata doslova urvala v poločase druhém, nasázela Slavii osm pětek a celé utkání zvítězila 62:17.

bottom of page