top of page
  • Obrázek autoraZdeněk Žák st.

Poslední turnaj U10 s ohlédnutím za sezónou


Na závěrečný turnaj sezony zavítali naše U10 tentokrát den po našem finále poháru nejlepších mužů také na Olymp a za krásného počasí a na pěkném terénu, zde zakončili svojí podzimní soutěž. Naše mužstva bojovala srdnatě ve skupinách A a B. Naši “béčkaři” si připsali ve skupině jedno vítězství, ale v ostatních prohraných zápasech se zase nejednalo o žádné “kruté porážky” a s většinou soupeřů jsme drželi krok. Nechceme hlásit kluky do skupiny C, aby tam vše vyhrávali, výkonnostně porostou tehdy, pokud budou hrát s týmy “o něco lepšími”.

Naše A mužstvo bojovalo v nejlepší kategorii a zde si připsalo 3 vítězství a 3 prohry. Pohledné ragby bylo místy k vidění v našich zápasech s nejlepšími soupeři v této sezoně, s Tatrou (Tatře se zde povedla odveta za předchozí turnaj na PYRFu), Spartou (po boji naše výhra) a s Petrovicemi (naše prohra 1:0). Tato výkonnostní kategorie je již velmi vyrovnaná o čemž svědčí i dosahované těsné výsledky. Naši hráči potěšili velmi dobrými skládkami, v obraně někdy chyběl důraz při získávání námi hezky vyčíštěných rucků. V ůtoku, přestože jsme často zatlačili soupeře do hluboké defenzívy, jsme tuto územní převahu nedokázali využít a pokládali relativně méně pětek.

Stínem turnaje bylo zranění (dvojitá fraktura dolního předloktí L paže) Nikoli, po jeho obětavé skládce a následné skrumáži před koncem zápasu s Petrovicemi. Konec dobrý, všechno dobré. Nikola už se sádrou na ruce stihl i záverečné vyhlášení.

Trenéři děkují všem hráčům i jejich rodičům za jejich účast, obětavost a předvedené výkony během celé podzimní sezony. Připomínám, že jsme zahájili sezonu 3. září beach turnajem a skončili 5.10. na Olympu. Odehráli jsme celkem 10 turnajů s účastí minimálně 2 mužstev na každém turnaji a v tomto období jsme absolvovali celkem 26 tréninků, převážně s vynikající účastí. V kategorii U10 máme vůbec nejperspektivnější družstvo i s ohledem na ostatní oddíly - prvním rokem nám zde hraje v nejlepší skupině A stabilně 8 až 9 “mlaďochů” a přitom se pravidelně umísťujeme na bedně. Je zde přepoklad, že příštím rokem bychom měli tuto kategorii ovládnout. Zavedli jsme, myslím dobrý způsob komunikace, Teamstuff a máme zde celkem 26 aktivních hráčů. Snažíme se docílit toho, aby naprosto každý při zápasech dostal příležitost si zahrát a měl možnost se “vyhrát”. Na tréninku volíme, pokud možno, zábavnou formu cvičení.

Zdá se, že jsme dobrá parta, zatím nás to baví a to je dobře. Na jaře budeme ještě lepší!

J+Z

bottom of page