top of page
  • rugbypraga.com

Praga rozdrtila oslabenou Slavii


92:0. Takovým výsledkem skončilo první utkání Pragy v Poháru České ragbyové unie v roce 2017. Vzhledem k oslabení Slavie je nutné brát výsledek s rezervou. Vítězství se však počítá.

Utkání začalo v tradičních 14:00 na hřišti Pragy. Výkopu předcházela symbolická minuta ticha za zesnulého pana Juraje Rázgu, nestora nejen slávistického mládežnického ragby. Jeho následovníci bohužel na utkání dorazili ve skromnějším počtu, oslabení o dlouhý výčet zraněných hráčů. A to bylo znát na hře již od samotného počátku utkání. První pětka padla již ve třetí minutě. Jejím autorem byl Tomáš Forst, který hrál netradičně na postu útokové spojky. A další body Pragy na sebe nenechaly dlouho čekat. Holovský, Forst (opět), Levytskyy (poprvé v A-týmu), Samet a Bartůněk. To byla jména těch, kteří během prvního poločasu pokládali. Kapitán Čížek navíc přidal pět úspěšných kopů po pětce. První dějství skončilo 40:0 a k výsledku přispěla i práce navrátivšího se legionáře Pavla "Vardy" Šťastného.

Trenérské duo Šuster a Krützner využili pozitivního vývoje utkání a poslali do druhé půlky hry čerstvé síly. A "pětkostroj" se opět roztočil. Tentokrát to byli Samet (podruhé), Boháček, Forst (potřetí), Hošek, Boháček (podruhé) Backa, Boháč a s triumfálním doskokem "pod klacky" i Matras. Čížek měl znovu dobře seřízeno, přidal šest konverzí a utkání tak skončilo konečným výsledkem 92:0.

Z pohledu Pragy se tak jednalo spíše o první ostrou přípravu. Hráčům Slavie, kteří utkání odehráli, však patří respekt za to, že se na utkání i přes nedostatek hráčů dostavili. Pro čtenáře zajisté nebude překvapením, že pokud za A-tým Slavie nastoupilo hráčů 17, tak B-tým se složit nepodařilo. Premiéra béčka se tak odkládá na příští víkend, kdy se oba seniorské týmy vydají do Brna. Dragon dnes utrpěl debakl na hřišti Tatry, kde obdržel za každou minutu strávenou na hřišti jeden bod. Výsledek tedy 80:0. Ale jak určitě dlouhodobější fandové českého ragby vědí, domácí prostředí "klece" dodává Dragonu Brno magickou sílu. A tak Medvědi z Pragovky musí mít před svým nadcházejícím soupeřem respekt.

Sestava Pragy

Král, Vazač, Šťastný, Backa, Holovský, Levytskyy, Náse, Hošek, Bartůněk, Forst, Chupík, Žalud, Samet, Hrníčko, Čížek.

Lavička: Matras, Boháč, Máca, Boháček, Novák R., Brodský a Žák.

Sestava Slavie

Sláma, Šuchma, Pažout, Hrdina, Pešek, Melničák, Mareš, Slavík, Křehlík, Kolář, Múdrik, Alegria, Pasbecq, Matoušek a Routa.

Lavička: Zahrádka a Doubek.

Body

Čížek 22b, Forst 15b, Samet 10b, Boháček 10b, Holovský 5b, Levytskyy 5b, Hošek 5b, Backa 5b, Matras 5b, Boháč 5b a Bartůněk 5b.

bottom of page