top of page
  • Obrázek autoraZdeněk Žák st.

Celostátní turnaj U8 Ostrava


Na MR do Ostravy se naše U8 vydaly za časného sobotního rána vlakem s cílem si to hlavně užít a dobře zahrát, přeci jenom jsme odjížděli z hlaváku s vědomím, že s námi nejedou 3 hráči základní sestavy. Náš záměr se podařilo naplnit vrchovatě a mladí Pragováci si odvezli z Ostravy stříbro. O vyrovnanosti celkového pořadí nasvědčuje i pořadí na stupních vítězů: 1.Sparta 23 bodů, 2.Praga 22 bodů, 3. Tatra 21 bodů. Naši mladíci si zahráli 8 zápasů, 7x vyhráli a prohráli jen Spartou i když s pozdějším výtězem vyhrávali již 2:0 a zdálo se, že máme soupeře na lopatkách. Přehled všech výsledků viz. příloha.

Trenéři by chtěli touto cestou poděkovat všem hráčům, kteří se o tento úspěch zasloužili, všichni se snažili a nikdo vyloženě nezklamal.

1. Nikola Kněževič i když se potýkal s bolestmi břicha, potvrdil svou bojovností, skládkami a zejména rychlostí, že je koncovým hráčem, který pravidelně boduje.

2. Viktor Vodstrčil předvedl veliký výkonnostní posun. K šikovným rukám, myšlení a kolektivnímu pojetí hry přidal i tah na bránu.

3. Anthony Dew je bojovník a to ukázal i v Ostravě.

4. Ondra Veis zapadl do týmu a sbírá zkušenosti, které v této kategorii ještě příští sezonu zužitkuje.

5. Jenda Letenský je teprve prvním rokem v U8, ale počíná si jako zkušený matador. Vynikající skládky, důrazný a nebojí se jít s balonem dopředu.

6. Matěj Novák v Ostravě skládal, běhal a pokláda pětky jak o život. Tento rychlík dělal soupeřům problémy.

7. Kvido Žák byl tahounem mužstva a agresivním herním projevem dělal soupeřům problémy. Tentokrát navíc přidal i povedené výkopy a rychlé rozehrávky.

8. Mladíčci Samík Siegl a Séba Mudrych sice přijelli na MR hlavně sbírat zkušenosti, ale na hřišti se rozhodně neztratili a mají rugbyovou budoucnost otevřenou. Počkejme, až se trochu povytáhnou a zesílí, aby mohli účinně skládat a zastavovat soupeře.

Kluci, byli jste výborní a udělali jste celé Pragovácké rodině velkou radost. Jen tak dál!!

bottom of page