top of page
  • rugbypraga.com

Praga - Slavia 59:17


Áčko Pragy zvládlo generálku na semifinále a Slavii porazilo hladce, 59:17.

V posledním utkání Pragy v základní části o nic moc zdánlivě nešlo. Oba týmy, bez ohledu na výsledek, měly zůstat na stejném místě v tabulce, na kterém byly před začátkem zápasu. Tedy Slavia na poslední příčce a Praga na místě čtvrtém. Avšak ve Slavii zajisté dřímala touha nerozloučit se se sezónou 2016/17 prohrou a Praga potřebovala jasně zvítězit, aby si zvedla sebevědomí před zápasem se Spartou, která na jaře zatím nenašla přemožitele.

Utkání bodově začalo v 11. minutě, kdy Forst unikl po pravém křídle. O třináct minut později se domácí fanoušci radovali podruhé, opět po pětce Forsta, který tentokrát předvedl sólo přes celé hřiště. Následovalo osm minut, během kterých byl zápas prakticky rozhodnut - Praga položila třikrát - do brankoviště doběhli Dali Samet, Adam Hrníčko a Richard Novák. Ve 32. minutě tak Praga vedla 31:0. Poločasový účet Praga uzavřela na osm a třiceti bodech, neboť do listiny pokladačů se připsal ještě Tomáš Holovský.

Začátek druhého poločasu byl ve znamení Slávie. Té byla nejdříve přisouzena trestná pětka za nebezpečnou skládku hráče, který již atakoval brankoviště, a posléze Slavia položila "tradiční cestou" po pravém křídle. V 54. minutě byl proto stav 38:12. Následovalo pár vyhrocenějších momentů. Po pětce Hoška (45:12), došlo k potyčce mezi Richardem Novákem z Pragy a Tomášem Klikou ze Slavie. Oba byli vykázáni na deset minut. Hra v menším počtu hráčů více svědčila Slavii, která přidala další pětku po pravém křídle (45:17). Avšak po další žluté kartě, která padla pouze na straně Slavie, se do výhody dostali domácí. V 73. minutě pokládal FIlip Fuchs. Tentýž hráč se postaral i o úplně poslední položení zápasu, když doslova ukradl míč z rukou svého protihráče, a proběhl překvapenou obranou Slavie přímo pod háčko. Praga i díky této pětce zvítězila 59:17.

Praga tak splnila svou povinnost. Chleba se ale bude lámat až za dva týdny. Praga totiž na svém domácím hřišti přivítá vysočanského rivala ze Sparty, aby s ním sehrála první část semifinálové partie. Zapište se proto do diářů - sobota, 3. června, bitva o finále na Pragovce!

Sestava Pragy: Král, Novák M. ml., Staněk, Hošek, Holovský, Kulhánek, Jung, Boháč, Novák R., Čížek, Fuchs F., Žalud, Samet, Hrníčko a Forst.

Lavička: Matras, Máca, Fišer, Brodský, Chupík, Novák D. a Bartůněk.

RT: Šuster, Krützner a Šťastná

bottom of page