top of page
  • rugbypraga.com

Ohlédnutí za víkendovými zápasy


Uplynulý, prodloužený víkend nepřinesl fanouškům Pragy příliš radosti. Oba její seniorské "mančafty" si totiž připsali poražku.

Jako první podlehl svému soupeři A-tým, který nastoupil na hřišti Tatry. První poločas byl v režii domácího týmu. Ten skóroval třemi pětkami. V dresu Pragy se bodově prosadil pouze kapitán Čížek, jenž proměnil tři trestné kopy. Poločas skončil 19:9.

Po poločase se hráči s Medvědem na prsou vzedmuli ke "comebacku". Nejdříve Čížek proměnil již čtvrtý trestný kop, a následně Filip Fuchs pokládal. Praga v tu chvíli zaostávala za Tatrou o pouhé dva body. Další, již čtvrtá pětka Tatry však drama ukončila. Utkání skončilo 26:17 pro Tatru, a Praga tak spadla na průběžnou čtvrtou příčku. Tu bude obhajovat během nadcházejícího pondělí v Říčanech, kde se utká s místním Mountfieldem, který momentálně sídlí na pátem místě.

V neděli potom nastoupila k odvetě za první, prohrané jarní utkání Praga "B" proti Českým Budějovicím. Pragovka měla výhodu domácího prostředí, pozitivní bilanci v posledních utkáních, ale ani to nestačilo k vítězství na Budějovicemi. Těm se podařilo ve Vysočanech urvat i druhé vítězství v jarní části a to opět nad Pragou. Rozhodující byl přitom již první poločas, který jihočeši ovládli 31:10. Praga sice vyhrála druhý poločas 19:17, k celkovému vítězství v utkání to však nestačilo. Praga "B" - České Budějovice 29:48. Příští zápas sehraje béčko opět doma. V sobotu se můžete těšit na duel s Dragonem Brno.

Foto: Petr Skála (ceskeragby.cz)

bottom of page