top of page
  • rugbypraga.com

Praga "B" - Přelouč 52:17


Béčko si během nedělního odpoledne udělalo dobře. Nejen, že jeho hráči dostali za úkol v rámci třetího poločasu zlikvidovat zásoby nevyužitého proviantu z předchozího dne, navíc si připsali druhou letošní výhru. Po Tatře totiž rezerva Pragy porazila i borce z Přelouče.

Základním stavebním kamenem úspěchu byla silná lavička Pragy. Na té se do dresu oblékl dokonce i trenér B-týmu Pavel Syrový, který nastoupil do hry v 62. minutě.

Úvod utkání byl však vyrovnaný. Ve 21. minutě měly oba týmy na kontě dvě pětky, přičemž ve vedení byla Přelouč, jejíž kopáč proměnil obě konverze, zatímco kopáč Pragy žádnou (10:14 pro Přelouč). Ve 23. minutě se však Přelouč s vedením v tomto zápase musela definitivně rozloučit. Druhou pokládku v zápase si připsal Jakub "Jay-Kay" Král, čímž odstartoval pragovácké "pětkobraní". Domácí borci do konce půlky položili ještě třikrát a upevnili díky tomu své vedení na 30:14.

V první minutě druhého dějství se Přeloučští vzedmuli k proměnění trestného kopu, ale tím bodový projev hostí skončil. Byla to znovu Praga, která penetrovala obranu hostí, a dosáhla kýžené pokládky. To se povedlo ještě čtyřikrát, a Praga si tak pohodlně dokráčela pro vítězství 52:17. Našim chlapcům blahopřejeme!

Sestava Pragy: Šlosár, Chalaš, Král, Novák M st., Pauli, Vadina, Vaniščák, Lištván, Bartůněk, Hrníčko, Brodský, Chupík, Žák, Lichý a Malý. Lavička: Šídlo M., Šídlo D., Fišer, Hrma, Levytskyy, Baňka a Syrový.

Body Pragy: Král 10, Chupík 10, Chalaš 5, Pauli 5, Vadina 10, Brodský 5, Fišer 5, Baňka 2.

bottom of page