top of page
  • rugbypraga.com

Dohráno: Praga - Vyškov 10:23


foto: Petr Skála

Praga nevrátila Vyškovu porážku, kterou utrpěla na podzim na hřišti Vyškova. Vyškov přijel do Prahy lépe připravený, a odváží si vítězství 23:10.

Byl to právě tým Vyškova, který vstoupil do utkání lépe. Prvních dvacet minut se hrálo prakticky pouze na polovině Pragy. S tím přišli i body. V devatenácté minutě pokládal Soural a Martin Kovář se z následné konverze nemýlil. Vyškov navýšil své vedení trestnými kopy v minutě 24. a 32. Vypadalo to, že poločas skončí 0:13 z pohledu Pragy, ale v poslední minutě Praga rozehrála míč až na levé křídlo, a na něm hrající Michal Malý donesl míč až do brankoviště. Pětka „do šatny“ zkorigovala výsledné skóre první půle na 5:13.

Na pomyslného koně se dostala Praga. V úvodu druhého poločasu vlétla na soupeře, avšak útočný elán v body nepřetavila. Byli to opět Vyškovští, kteří položili pětku, jmenovitě na vazači hrající Ondřej Kovář (5:18). Vyškov si třinácti bodový náskok držel téměř půl hodiny. Dramatická zápletka byla napsána v 69. minutě, kdy rozhodčí Tůma vykázal vyškovského Svobodu. Ale ani přesilovka domácím Medvědům příliš nepomohla. Naopak, Vyškovu se povedlo z protiútoku utužit vedení další pětkou (5:23). Tím bylo utkání prakticky rozhodnuto. Praga ještě předvedla alespoň sympatickou koncovku. Napomohlo tomu i druhé „žluté“ vykázání vyškovského hráče. Pragovka přesilovku 15 na 13 využila pětkou v samotném závěru utkání, kdy se do brankoviště dostal Adam Hrníčko. Vyškov porazil Pragu na jejím hřišti 10:23.

Podle Pavla Paly, trenéra Vyškova, byl pro vývoj utkání klíčový začátek druhého poločasu, kdy se Praga dostala do „laufu“, ale nedokázala se bodově prosadit. Vyškov tak využil bodového náskoku, který si vybudoval v úvodu zápasu. Fanoušci Pragy byli zklamaní hlavně neprůrazností útočníků svého týmu přes obranu soupeře. Ať tak, či onak, pokud budou chtít hráči Pragy pomýšlet na výraznější úspěch v pozdější fázi soutěže, budou muset na své hře ještě dost zapracovat.

Sestava Pragy: Matras, Novák M., Novotný, Hošek, Holovský, Boháč, Náse, Kulhánek, Novák R, Čížek, Malý, Žalud, Fuchs F., Hrníčko a Forst. Lavička: Král, Jung, Staněk, Bartůněk, Fuchs J., Novák D. a Samet. Realizační tým: Šuster, Hrníčko a Přibyl.

Body Pragy: Malý 5, Hrníčko 5.

Fotografie byla zapůjčena od Petra Skály - děkujeme.

bottom of page