top of page
  • Obrázek autoraZdeněk Žák st.

Praga na PYRFu 2017


Mladí Pragováci byli zastoupeni na mezinárodním turnaji ragby PYRF 2017 na Tatře v kategorii U8 dvěma týmy a v konkurenci celkem 14 mužstev se vůbec neztratily.

Mužstvo A vyhrálo svojí skupinu bez toho, že by se některý z jeho soupeřů dokázal dostat do jeho brankoviště a postoupilo do finálové skupiny z 1. místa ve skupině a hrálo o absolutní umístění 1. až 3. na bedně. Zde jsme podlehli 1:5 domácí Tatře, když si naši plejeři vybrali slabší chvilku a nechali si ujet začátek zápasu, který se nám již nepodařilo otočit v náš prospěch.

Ve druhém zápase proti Říčanům, předtím, co jsme si slíbili, že budeme bojovat a neprodáme svou kůži zadarmo, kluci vlítli do zápasu a na soupeře jako vyměnění a v oboustranně krásném a dramatickém zápase zdolali Říčany 2:1. Jelikož ani Tatra proti Středočechům nezaváhala a vyhrála 3:1, tak naši medvědi skončili na krásném 2. místě.

B mužstvo ve velmi těžké základní skupině (mj. Sparta, celkový vítěz Tatra) vyhrálo jenom jednou, ale chuť jsme si spravili v dalších dvou zápasech o konečné umístění, které jsme dokázali zvítězit. To nám našim Mladým puškám přineslo 9/10 místo celkově.

Všem hráčům patří dík a velké uznání za předvedené výkony, rodičům a trenérům děkujeme za smysluplně strávený čas s dětmi, s budoucími “pány ragbisty”.

Další fotky z turnaje na Rajčeti.

zz

bottom of page