top of page
  • rugbypraga.com

Tatra "B" - Praga "B" 33:34


Praga "B" si připisuje na své konto první vítězství v Národní lize! Vinou chybného skóre na ukazateli si tuto skutečnost hráči Pragy nemohli užít už na hřišti, ale i tak se výhra počítá. A s ní i pět bodů do tabulky.

Svěřenci kouče Syrového měli do utkání skvělý vstup. Po pětkách Kotěšovského a Pauliho a přesných kopech Malého vedla Praga na hřišti Tatry už 15:0. Domácí se probudili ve 24. minutě, kdy kontrovali dalšími dvěmi pětkami. Závěr prvního poločasu však patřil opět Pragovce. Minutu před odchodem do šaten pokládal a prokopával Michal Malý. Poločas skončil za stavu 12:22 ve prospěch Pragy.

Ve druhé půlce zaveleli domácí hráči Tatry k obratu. Ve 48., 52. a 59. minutě se domácím "kobylkám" podařilo třikrát donést míč za brankovou čáru Pragy, a tím i otočit vývoj zápasu. Tatra vedla o čtyři body a schylovalo se k velkému dramatu. V 72. minutě Praga opět naskočila do pozice vedoucího týmu - v hlavní roli opět Michal Malý. Obnovené vedení Pragy mělo pouze jepičí život. Dvě minuty na to skórovala Tatra (33:29). Rozhodující okamžik přišel tři minuty před koncem. A nestál za ním nikdo jiný, než vysočanský odchovanec Malý. Ačkoli si to na hřišti uvědomoval jen málokdo, Malý položil rozhodující pětku zápasu.

Za krátko rozhodčí zápas ukončil a vítězem byla v tu chvíli Tatra. Kouč Pragovky Syrový své svěřence za utkání pochválil. A to ještě nevěděl, že si rezerva Pragy vydobyla první jarní vítězství. To bylo ohlášeno po přepočítání bodů po skončení zápasu.

Tatra "B" - Praga "B" 33:34.

Sestava Pragy: Máca, Chalaš, Král, Vaniščák, Pauli, Levytskyy, Vadina, Lištván, Bartůněk, Kotěšovský, Fišer, Žák, Zbořil, Baňka, Malý. Lavička: Rangotis, Šlosár, Šídlo M., Šídlo D., Hošek, Hrma a Skála.

bottom of page