top of page
  • rugbypraga.com

Praga "B" - Mariánské Hory 29:31


V neděli 2. dubna na Pragovku zavítal výběr z Ostravy. Mariánské Hory byly prvním celkem, proti kterému na jaře rezerva Pragy nastoupila v domácím prostředí. Dorazivší diváci, kterých k našemu potěšení nebylo málo, viděli poměrně atraktivní utkání hrané ve vysokém tempu. Bohužel však ani tentokrát se béčko Pragovky nedočkalo vítězství, ke kterému nescházelo mnoho.

Byli to přitom vysočanští Medvědi, kteří se ujali rychlého vedení. V 10. minutě, po pětkách Chupíka a Zbořila, vedla Praga 10:0. Mariánské Hory se vzápětí dostaly rychle do kontaktu a dosavadní vývoj utkání otočily. Přispěl k tomu zejména mladý, leč rychle a agresivně hrající útok týmu ze Slezska. Po dvou pětkách a úspěšných konverzích tak Praga zaostávala o čtyři body - 10:14. Do konce poločasu se vedení přelilo ze strany na stranu ještě dvakrát. Praga chvíli vedla díky důraznému průniku Zdeňka Žáka, a v 38. minutě Ostrava bodově zakončila poločas další pětkou, kterou do brankoviště protlačil bývalý hráč Pragy, Vlasta Madry.

Ani druhé dějství nedělního představení nepostrádalo vyrovnanost. O první vzrušení se postaral rozhodčí Kohout, který na 10 minut vykázal ostravského Juchelku za nebezpečnou hru. Mariánské Hory, jakoby oslabení nakoplo. Míč držela ve svých rukou a postupovala, až Praga chybovala a dopustila se přestupku. Následoval úspěšý trestný kop a Hory vedly 24:17. Chyby ve hře Pragy se opakovaly a Ostrava položila v oslabení dokonce pětku. V 52. minutě tak světelná tabule ukazovala stav 31:17. Koncem druhé desetiminutovky druhé půle dostala Praga možnost hrát další přesilovku. Této možnosti se Medvědi chopili lépe. Po několika fázích rojové hry se k míči dostal Hrníčko a došel si pro třetí pětku během tohoto víkendu (24:31). V 68. minutě byly všichni na stadionu Pragy svědky kuriózního momentu, kdy ostravský hráč ve snaze odkopnout míč z brankoviště trefil brankovou konstrukci od níž se míč odrazil do zámezí, a tím daroval mlýn Praze na pěti metrech. Praga nabídnuté příležitosti využila a snížila na rozdíl pouhých dvou bodů. Drama však nemělo dlouhého trvání. Další příležitosti ke skórování si hráči pražského týmu nevybudovali, a utkání tak skončilo 29:31 pro Mariánské Hory.

Sestava Pragy: Máca, Chalaš, Novotný, Fišer, Novák M. st., Pauli, Vaniščák, Lištvan (c), Bartůněk, Kotěšovský, Lichý, Žák, Zbořil, Chupík a Hrníčko.

Lavička Pragy: Mandík, Šídlo M., Hrma, Šídlo D., Isidoro, Přibil a Baňka.

Realizační tým: Pavel Syrový a Pavel Hrníčko.

bottom of page