top of page
  • rugbypraga.com

Praga - Říčany 31:14


Vysočanští ragbisté z pravého břehu Rokytky si připisují druhé vítězství v TOP 6. Díky pěti položeným pětkám Praga navíc urvala i bonusový bod.

O tři pětky se přitom postaral jediný muž – teprve dvacetiletý Adam Hrníčko, který nastoupil na pravém křidle Pragy. Na hattrick mu stačilo pouhých šestnáct minut hry. První zářez zaznamenal po připravené akci útoku v 11. minutě. Praga šla do vedení, ale ne na dlouho. V 17. minutě využily Říčany chybu v obraně domácích, a rváček Petr Máslo se postaral o vyrovnání. Po úspěšné konverzi Kučery 7:5 z pohledu Říčan. V minutě 20. se dostala ke slovu opět Praga. Ta předvedla hezkou souhru, kterou zakončoval opět Hrníčko. Pojištění vedení Pragy přišlo o sedm minut později, kdy její útočníci správně vyhodnotil situaci a, po další z řady nacvičených akcí, pokládal Hrníčko potřetí. O bodovou tečku v poločase se postaral kapitán domácích Petr Čížek, který nejdříve položil pětku a následně i proměnil konverzi. Do šaten se šlo za stavu 24:7 pro domácí Pragu.

Druhé dějství již tolik vzruchu nenabídlo. Praga si hlídala vedení, když v minutě 46. přidala ještě jednu pětku. Tentokrát trestal chybu říčanských Jakub Žalud, a společně s přesnou nohou Petra Čížka zvýšil na 31:7. Čtyři minuty před koncem přišla finální korekce výsledku. Druhou a zároveň poslední pětku Říčan pokládal reprezentant Michal Schlanger.

Praga tak zvítězila i ve svém druhém jarním utkání a bodově se dostala před dnes poražené Říčany.

Sestava Pragy: Matras, Novák M ml., Novotný, Hošek, Voves, Jung J., Náse, Boháč, Novák R., Čížek, Fuchs F., Žalud, Samet, Hrníčko, Malý. Lavička: Král, Vazač, Staněk, Kulhánek, Novák D., Chupík.

Realizační tým: Krützner E. ml. a Šuster (trenéři), Pribyl (masér)

Body Pragy: Hrníčko 15 (hattrick), Čížek 13 (1 P, 4 KPP) a Žalud 5.

bottom of page