top of page
  • Vít Moravec

Vyškov–Praga 8:7


Poslední zápas ligového podzimu Pragovce nevyšel. V bahně a dešti byl úspěšnější obhájce titulu z Vyškova, minutu před koncem zápasu rozhodl z trestného kopu domácí Martin Kovář.

Příliš ragbyové krásy zápas bohužel nenabídl – v deštivém a chladném počasí se hřiště změnilo v bahenní lázeň a veškerá útočná snaha obou celků značně závisela na náhodě. Hráči se dopouštěli kvůli kluzkému míči řady technických chyb a z nich pramenilo časté přerušování hry rozhodčím.

V zápase byly k vidění pouhé dvě pětky – ve 20. minutě se Vyškov ujal vedení, když se po protlačovaném autu prosadil Jan Kovář. Konverze z kopačky Martina Kováře úspěšná nebyla. Na druhé straně si doběhl vlastní nákop Adam Hrníčko, a i s pomocí terénu dokázal obelstit domácí obranu. Petr Čížek následně prokopl, a právě tyto dva body dlouho činily rozdíl mezi oběma týmy.

Soustavný tlak domácích nakonec přece jen slavil úspěch – minutu před koncem dostal Martin Kovář šanci kopat zblízka přímo naproti háčku, a jak už bylo zmíněno, třemi body rozhodl utkání ve prospěch Vyškova v poměru 8:7.

 

RC JIMI Vyškov – RC Praga Praha 8:7 (5:7)

P: 20. Kovář J. – 33. Hrníčko

TK: Kovář M.

K: Kovář 0/1 – Čížek 1/1

RC JIMI Vyškov

Sestava: Doležel J., Kovář J., Jaroš D., Monček V., Trunečka R., Pořízek M., Mendham N., Kovář O., Pořížek P., Kovář M., Soural A., Chalabala L., Juřínek M., Fiala R., Schmied J.

Náhradníci: Vrána R., Šenk D., Beneš J., Mazal V., Novák M., Brtníček D., Fiala M.

Trenéři: Pala, Hudák

RC Praga Praha

Sestava: Král J., Novotný R., Staněk D., Charvát M., Levytskyy V., Náse S. Boháč M., Hopp M., Čížek P., Chupík J., Charvát M., Samet M. A., Hrníčko A., Forst T.

Náhradníci: Matras T., Máca T., Fuchs F., Bartůněk T., Malý M., Brodský V.

Trenéři: Krützner, Šuster

Extraligu nyní čeká zimní pauza, pokračovat bude zase až v březnu.

(vm)

bottom of page