top of page
  • Vít Moravec

Sparta–Praga 33:20


Sparta dotáhla výborně rozehraný podzim až k titulu půlmistra, v přímém souboji o první místo porazila v domácím prostředí Pragu 33:20. O mnohém rozhodl už první poločas, v němž si Sparťané vybudovali náskok osmnácti bodů, mocný finiš Medvědů už na otočení stavu nestačil.

Na první body se čekalo do 17. minuty, Tomáš Forst se při kopu na háčko nemýlil. Následovala však sparťanská smršť, která přinesla domácím hned tři pětky.

Nejprve ve 20. minutě Hruška potrestal nepodařený odkop po mlýnu, aby pak o čtvrt hodiny později využil Chmelík obrovskou díru uprostřed hostující obrany. Poločasovou zkázu Pragovky pak dokonal Skall, jenž zúročil předchozí Pytelův průnik a za pomoci spoluhráčů nadějnou pozici proměnil v body. Schneider kopal ve všech třech případech bezchybně, a tak byl stav po čtyřiceti minutách 21:3.

Po přestávce to vypadalo na malé déjà vu – Forst znovu proměnil trestný kop, ale pokládali opět domácí. Po autovém vhazování se Sparťané svázali do maulu, jehož pohyb byl ukončen až poté, co Leroch vystřelil s míčem po lajně jako šipka a položil další pětku. Jenže pak obdržel domácí Tomáš Luka žlutou kartu a začaly se dít věci.

V 62. minutě se chopil po mlýnu míče Dan Hošek a donesl šišku i se Sparťanem na zádech na místo určení. Euforii ze snížení skóre trochu utlumilo následné vyloučení Michala Nováka, jenž byl potrestán za úder hlavou. I v oslabení ale Praga vykouzlila zápletku – míč putoval rychle z ruky do ruky až na kraj hřiště k Jakubu Žaludovi, jenž dokázal proběhnout obranou. Šest minut do konce tak byl stav už jen 26:20.

Senzační obrat začal dostávat reálné obrysy po žluté kartě Lerocha, po níž se dohrávalo ve stejném počtu hráčů na obou stranách, i přes maximální snahu hostujícího týmu však měli poslední slovo opět domácí – veškeré naděje Pragy utnula druhá Hruškova pětka v zápase.

 

RC Sparta Praha – RC Praga Praha 33:20 (21:3)

P: 20. Hruška, 34. Chmelík, 38. Skall, 54. Leroch, 77. Hruška – 62. Hošek, 74. Žalud

TK: Pantůček 0/1 – Forst 1/1

K: Schneider 4/5 – Forst 2/2

RC Sparta Praha

Sestava: Indrák P., Benda J., Skall J., Páv J., Luka T., Chmelík D., Děd M., Hruška V., Pailodze V., Hřebačka R., Pytela P., Sulamanidze I., Pantůček J., Jaroš F., Schneider M.

Náhradníci: Štandera J., Gabidzashvili G., Palm R., Havlíček J., Leroch P., Hřebačka L., Maier V.

Trenéři: Okleštěk, Dvořák

RC Praga Praha:

Sestava: Matras T., Vazač K., Staněk D., Backa B., Voves R., Charvát M., Náse S., Hošek D., Hopp M., Hrníčko A., Chupík J., Žalud J., Samet M. A., Fuchs F., Forst T.

Náhradníci: Král J., Novák M., Máca T., Levytskyy V., Čížek P., Novák R., Brodský V.

Trenéři: Krützner, Šuster

 

Úvodní část sezóny je za námi, ovšem ragbyový podzim ještě zdaleka nekončí – Extraliga má do konce roku na programu ještě dvě kola fáze TOP 6. Veškeré informace najdete včas zde na webu nebo na facebookovém profilu RC Praga.

(vm)

bottom of page