top of page
  • Vít Moravec

V pátek na Spartě o první místo


RC Sparta Praha – RC Praga Praha (pátek 28. 10., 13:00)

Na státní svátek 28. 10. nás čeká vyvrcholení první poloviny sezóny, Áčko Pragy nastoupí na Podvinném mlýně proti Spartě. Lokální derby dvou rivalů bude mít o to větší náboj, že se setkávají dva týmy se stejným počtem bodů, navíc na prvních dvou místech tabulky.

Sparťané prokazují od prvního kola nejpřesvědčivější formu – na svém kontě mají hned tři výhry o třicet a více bodů. Skalp úřadujícího mistra z Vyškova měl sice skromnější podobu, ale i skóre 19:14 ve prospěch Pražanů potvrdilo skvělý vstup do sezóny. Jediné zaváhání tak přišlo až minulý víkend na hřišti Tatry, jež zdolala dosavadního suveréna soutěže 34:27. Tato prohra Spartu zatím nestála průběžné první místo, a to díky impozantnímu skóre nasbíranému v úvodních pěti zápasech (+115).

Medvědi i v trochu odlišné sestavě oproti standardu zvládli poslední domácí utkání proti Říčanům a vítězstvím 31:14 bodově dotáhli čelo tabulky. Zápas s Mountfieldem sice dlouho na žádnou pětkovou smršť nevypadal, ale po změně stran obrana hostů přece jen povolila a dovolila domácím položit hned pětkrát. Více o utkání se dočtete v naší reportáži.

Zajímavostí je, že za posledních deset let došlo mezi oběma soupeři k devatenácti extraligovým utkáním a pouze třikrát se radoval v daném zápase hostující tým. Trendu se držel i loňský ročník, v němž Praga doma zvítězila drtivě 88:5, aby v odvetě opět slavil domácí celek – Sparta brala body za vítězství 29:17.

 

RC Rakovník – RC Praga Praha B (neděle 30. 10., čas bude ještě upřesněn)

Béčko zajíždí k venkovnímu duelu s Rakovníkem a obecně se očekává, že naváže na poslední vysoké vítězství proti Slavii B a vyhoupne se na třetí místo tabulky. Důležité upozornění pro fanoušky – utkání se odehraje na hřišti v Kralupech nad Vltavou.

Přejeme příjemný prodloužený ragbyový víkend!

(vm)


bottom of page