top of page
  • JB

Praga B - Slavia B 72:10


Rezerva Pragy splnila roli favorita a porazila béčko Slavie vysoko, 72:10.

Začátek utkání přitom debakl Slavie nenaznačoval. Byli to právě Sešívaní, kteří položili první pětku zápasu. Vyrovnání přineslo rychlé rozehrání Bartůňka, který dlouho přihrávkou našel rozběhnutého Malého. Po Malého konverzi 7:5.

A pak se spustil pětkostroj. V první půli položili za Pragu Levytskyy, Malý, Černý a Máca. Pilíř Máca se dokonce i pokusil potvrdit svou pětku konverzí. Kopal dropem přímo proti háčku, ale netrefil. Tím první poločas skončil 29:10.

A Praga pokračovala i v druhé půli. Pětka Brodského hned v úvodu, neuznané položení Novotného, které vzápětí napravil Bartůněk, dále Pelikán dobíhající až pod háčko a nakonec i individuální akce Hanáka. Náskok Pragovky naskakoval a světlená tabule, kdyby byla zapnutá, nestíhala by. Diváci mohli vidět v na hřišti opakující se scénáře. Pětky padaly často z postupného útoku, kdy agresivní náběh Medvědů do obrany Slavie připravoval ornou půdu pro další fáze. Čára zisku se stále posouvala, až se dostala na hranici slávistického brankoviště. Spoustu černé práce přitom odvedl legendární Václav Zelenka, kterého mladí rowdies Pragovky označovali jako Zelí.

Pragovka se však kolem 65. minuty přehřála, a na krátkou dobu šla výkonnostně dolů. Nedůrazné obrany Slavia využila, a snížila symbolicky skóre. Pak se Praga vrátila. Pětky Vaniščáka, Vilímka a netrénujícího Černého daly utkání jeho konečný výsledek = 72:10.

Příští "mač" sehraje béčko proti Rakovníku na jeho půdě. Podle posledních informací tou půdou však nebude Rakovník. Více informací přineseme v dohledné době.

bottom of page