top of page
  • rugbypraga.com

Béčko zdolalo Budějovice


B-tým Pragovky si dnes připsal první vítězství sezóny. Za počasí, které symbolizovalo příchod podzimu, se týmu podařilo porazit výběr Českých Budějovic poměrem 24:19.

Poločas, který skončil vítězství 17:5 začal pětkou Adama Hrníčka, který v zápase nastoupil na postu útokové spojky. Soupeř z jižních Čech srovnal v devatenácté minutě, avšak Praga ještě stačila do konce první půle dvakrát položit. Po překopu se to povedlo Michalu Malému, jako druhý skóroval Radek Novotný. Nepříjemnou událostí bylo zranění Karla Fábera, který bude touto dobou snad již v pořádku doma.

V druhé půlce došlo ke "comebacku" hráčů v červených dresech. Budějovice nejdříve snížili v 56., a poté obrátili vývoj utkání na svou stranu v 67. minutě. Pragu "spasil" v poslední desetiminutovce kapitán Bartůněk. Jeho pětka znamenala definitivní otočení zápasu ve prospěch Pragy. Za zmínku ještě stojí červená karta pro hráče Budějovic, který atakoval vyskakujícího Pauliho, a žlutá karta pro domácího Vlčka, který nedodržel vzdálenost po odpískání trestného kopu. Na výsledek však ani jedna z karet neměla přímý vliv. Praga "B" zvítězila 24:19.

Sestava Pragy: Perlík, Chalaš, Novotný, Pauli, Vaniščák, Levytskyy, Král, Zelenka, Bartůněk (c), Hrníčko, Novák D., Boháček, Petrouš, Fáber, Malý. Střídali Šídlo, Šlosár, Vlček, Baňka, Nahodil a Barthel (DE). Trenérem výběru byl Pavel Syrový.

Béčko Pragy se v průběžné tabulce posouvá na pátou příčku, čtyři body za Iuridicu. S tou se Praga utká za týden, v neděli od 15 hodin na jejím hřišti. Přijďte fandit.

Díky patří fanouškům, kteří na hřiště dorazili dnes. I přes nepřízeň počasí se tak hráči mohli spolehnout na příznivý "vítr" v zádech. Díky!

bottom of page