top of page
  • rugbypraga.com

Tatra - Praga 21:14


Pragovce se nezdařilo vrátit Tatře porážku ze semifinále extraligového ročníku 2015/16. Prohrála o sedm bodů, poměrem 14:21.

I přesto, že jarní boje o titul nebudou podzimní částí extraligy prakticky vůbec ovlivněny (čestnou výjimku tvoří odpadnutí sedmého klubu podzimu), jednalo se dnes o velice důležitý zápas. V sázce byla hrdost. Byla to totiž Tatra, která ukončila slibně rozjetou jízdu za zlatým hattrickem v loňské sezóně. A dnes to byla Tatra, která opět na Medvědy vyzrála.

Jak utkání probíhalo? Po opadnutí počátečního obléhání Pragováckého brankoviště se Pragovce podařilo položit senzační pětku. Stalo se tak okolo 5 minuty, kdy se zprvu nevinně vypadající plamínek protiútoku proměnil v požár. Na konci byl Ríša Novák, který pokůpkem nahrál do brankoviště rychlonohému Honzovi Chupíkovi. Praga se ujala vedení 5:0 a získala herní převahu. Několik minut držela soupeře na jeho půlce, k výraznějšímu bodovému odskoku přec ne a ne dojít. To se podařilo až později, kdy pětka a prokopnutí Tomáše Forsta byly příležitostí k drobnému oddychu.

V úvodu druhého poločasu přišly komplikace. "Dali" Samet byl vykázán na 10 minut za nebezpečnou skládku, když unikajícího protihráče zastavil zatažením za jeho horní část dresu pod límcem. Překvapivě tvrdé rozhodnutí, vzhledem k, do té doby, vysoké disciplinovanosti hráčů Pragy a opakujícím se přestupkům na straně druhé... Na konci oslabení přišlo snížení, stav 7:14.

Do zhruba sedmdesáté minuty se hra soustředila na prostředku hřiště s občasnými výboji do blízkosti brankoviště jedné, či druhé strany. Zlom přišel v minutě sedmdesáté. Praga útočila a překopem na pravou stranu hřiště se pokusila překonat obranu domácích. Kop se ale nevyvedl, a hráči Tatry měli míč na nebráněném křídle Pragy. Sprint Berounského přes celé hřiště a následná konverze znamenaly vyrovnání na 14:14. Tatra se dostala "na koně" a udávala tempo hry. V minutě 78. pak došlo, ze strany Pragy, k tomu nejhoršímu - černý roj protlačil míč do brankoviště a otočil vývoj celého utkání. Zbývající dvě minuty na dramatizaci již nestačili. Praga byla poprvé v tomto extraligovém ročníku poražena.

Sestava Pragy: Matras, Vazač, Staněk, Charvát, Backa, Hošek, Náse, Boháč, Novák R., Čížek (c), Hopp, Žalud, Samet, Chupík a Forst. Střídali: Novotný, Novák M., Král, Boháček, Hrníčko, Novák D., Malý. Trenéři: Šuster, Krützner.

bottom of page