top of page
  • rugbypraga.com

Praga - Vyškov 29:23


První dvě kola Pragovka vyhrála, byť vítězství nebylo ani v jednom případě drtivé. Ani ve třetím kole Medvědi svého soupeře nezválcovali, ale vzhledem k tomu, že soupeřem byl úřadující mistr, se žádný příznivce nemohl zlobit.

Utkání nechyběl dramatický průběh. Vyškov pokládal jako první, ale Tomášové Forst s Matrasem se postarali o vyrovnání. Praga těžila z vynikajících autů a stoprocentních mlýnů. Rovněž útok byl při chuti a oku lahodícími akcemi přidávali cenné metry. Druhou pětku Pragy dotlačil za brankovou čáru Náse, ale podílel se na ní celý tým. Další tři body z drop-gólu přidal kapitán Čížek. Dvě minuty před koncem poločasu Vyškov korigoval trestným kopem. 17:10.

Úvod do druhé části byl z pohledu Pragy méně vydařený. Vyškov využil již ve 41. minutě nesouhru v obraně, a bodově se dotáhl. K otočení došlo po dalších dvou minutách hry, po trestném kopu (17:18). Těsná bodová ztráta působila na hráče Pragy jako červený hadr. Pragovka držela míč a rvala se s ním dopředu, až se po mnoha fázích dostala do brankoviště. Pokládal Žalud. Chuť do hry neustávala, hrálo se většinu času na půlce Vyškova. Navzdory všem positivům se jako další bodově prosadili hráči Vyškova, který se tím dostal opět do vedení. Asi na dvě minuty. Dalším pokládajícím byl čerstvě příchozí Hrníčko. Vyškov se v závěrečných minutách pokusil o nápor, avšak již bez bodového vyjádření.

Praga přidala třetí výhru a je na průběžné první příčce. Důležité je však dodat, že druhá Sparta má zápas k dobru. A navíc, jak pravil trenér Šuster při pondělním video-rozboru: „Musíme jít dál, musíme jít nahoru!"

Dalším utkáním bude souboj na Tatře, který se odehraje v sobotu 1. října.

bottom of page