top of page
  • rugbypraga.com

Výsledky mužů 10.-17. září


Na rozdíl od fanoušků Pragy na Facebooku, čtenáři našeho webu byli ochuzeni o výsledky seniorských soutěží. S omluvou a týdenním zpožděním proto přinášíme souhrn dvou posledních hracích víkendů.

Sobota 17. září: Dragon - Praga 30:36 (extraliga)

Minulou sobotu nastoupil A-tým Pragy ke svému druhému utkání v extraligovém ročníku 2016/17. Stejně jako proti Slavii, i tentokrát realizační tým ve známém složení Krützner & Šuster, nasadil velice mladý tým, jehož věkový průměr byl 24 let (22 let po vyjmutí dvou odlehlých hodnot :-) ).

Starou pravdu, že v brněnské kleci se nevyhrává snadno potvrdil první poločas, který Praga prohrála poměrem 17:10. Za Pragu skóroval pouze Chupík (pětka) a Forst (konverze a trestný kop). Až do 65. minuty se domácímu Dragonu dařilo kontrolovat svůj náskok - tou dobou vedl o deset bodů, poměrem 25:15. Potom však Praga otočila - poládali rojníci Charvát a Michal Novák. Forst se navíc nemýlil z konverzí (25:29 pro Pragu). Posledních deset minut si již hráči Pragovky náskok pohlídali, a nakonec zvítězili 30:36. Vítězství bylo o to příjemnější, že bylo za "pět bodů" a Praga je tak po dvou kolech na špičce tabulky. Nutno však dodat, že dva z největších rivalů (Sparta a Vyškov), mají odehráno pouze po jednom zápase.

Sestava Pragy: Novotný, Vazač, Kalina, Charvát, Hošek, Brodský, Náse, Boháč, Novák R., Hrníčko, Chupík, Žalud, Samet, Fuchs, Forst; střídali: Staněk, Novák M., Král, Malý, Novák D. a Bartůněk.

Neděle 18. září: Praga - Přelouč 19:50 (1. liga)

Hned na úvod nové sezóny se b-tým Pragy utkal na svém domácím hřišti proti velice kvalitnímu soupeři - přeloučským "bejkům". Oproti minulé sezóně se výrazně změnilo složení pragovácké reservy. Veliká část dravého mládí odešla do a-týmu, díky čemuž se uvolnilo místo pro hráče začínající. Ke změnám došlo i v realizačním týmu, v jehož čele nově stojí Pavel Syrový a Ivan Chalaš.

Cílem béčka bylo pro tento zápas hrát s plným nasazením a nevypustit jediný souboj. Ačkoli to výsledek prvního poločasu příliš neodrážel, hráčům se tyto pokyny dařilo plnit. Inkasované pětky přicházely zejména z chyb při komunikaci v útoku, kterých velice silný útok Přelouče využíval. Poločas skončil 0:24 pro Přelouč.

Druhý poločas se až na pár hluchých míst vyvíjel ještě lépe a skončil na body těsně, 19:26. Celý zápas tedy 19:50. Pokládali Michal Malý, Tomáš Bartůněk a Pavel Syrový, který do hry naskočil v závěru utkání.

Sestava Pragy: Šlosár, Chalaš, Máca, Vaniščák, Pauli, Levytsky, Král, Zelenka, Bartůněk, Malý, Hanák, Boháček, Pelikán, Nahodil a Baňka; střídali Perlík, Žák, Vlček, Syrový a Suk.

Sedmičková sobota 17. září

Turnaj v Brně: A-tým cestoval do Brna i tento víkend. Tentokrát však šlo o sedmičky. Šlo o předposlední turnaj a Praga byla na druhém místě za Přeloučí, a proto šlo o hodně. Turnaj začínal časně ráno a proto naše výprava vyrážela z Brna již v 6 hodin. Únava a deštivé počasí sehrály svou roli a předvedený výkon nebyl optimální. I tak si naši borci odvezli z Brna druhé místo, a jelikož první byla Sparta, bodově se dotáhli na první Přelouč. Závěrečný turnaj se bude konat 28. záři (ve středu) na Pragovce. Protože půjde o turnaj závěrečný, získané body se budou do celkového hodnocení počítat dvakrát.

Turnaj na Slavii: Na rozdíl od A-týmu, Béčko na svůj turnaj daleko cestovat nemuselo. Deset dorazivších hráčů (viz foto nahoře) se na tomto turnaji dočkal dosud nejlepšího umístění v sezóně - čtvrtého místa. Nad síly Medvědů byla v semifinále Slavia, a poté v zápase o bronz i Petrovice. Poslední sedmičkové měření sil v druhé výkonnostní kategorii proběhne rovněž 28. září, leč hostitelem bude Tatra Smíchov.

bottom of page