top of page
  • rugbypraga.com

SF: Praga - Tatra 16:21


Jen dva kroky před svým cílem skončila pouť Pragy za získáním "zlatého hattricku" - třech za sebou jdoucích triumfů v české nejvyšší extraligové soutěži. K onomu konci došlo včera odpoledne, kdy Praga v semifinálovém utkání podlehla smíchovskému rivalovi v poměru 16:21.

Zápas se pro Medvědy nevyvíjel dobře již od 6. minuty, kdy smíchovský Kopřiva položil pětku na levém křídle. Tatra mohla svůj náskok zvýšit zhruba po půl hodině hry, pětka však kvůli přihrávce dopředu nebyla uznána.

Sudí Tůma odpískal během zápasu velké množství přestupků proti pravidlům a neváhal ani při udělování žlutých "napomenutí". To první obrdžel kapitán Pragy Syrový v 33. minutě za nebezpečnou hru po přerušení hry. Oslabení Pragovce zprvu svědčilo, Forst snížil z trestného kopu na 3:5 zhruba čtyři minuty před koncem poločasu. Tatra však vzápětí trestala. V minutě 37. položilo pravé křídlo Tatry a stav byl 3:10. V poslední minutě prvního poločasu ještě korigoval Forst z trestného kopu na 6:10.

Druhá půle začala znovu lépe pro Tatru. Trestným kopem odskočila o další tři body (6:13). Ve 43. minutě se sice vrátil z trestu Syrový, avšak Praga dlouho v plném počtu nehrála. Jakub Žalud byl vykázán za nebezpečnou skládku jen tři minuty po návratu Syrového. I přesto se Praga zmohla k návratu. Velikou sílu v osobních soubojích předvedl Karel Jung, který po dlouhém sólu dostal míč až za brankovou čáru Tatry. Forst byl úspěšný z následné konverze, a tak byl stav vyrovnaný 13:13. Praga byla na koni, a chtěla utkání otočit. To vše umocnil přichod Petra Čížka na hřiště, který se poprvé vrátil do hry po zranění.

Byla to ale Tatra, která se znovu ujala vedení, konkrétně pětkou Romana Rygla v 71. minutě. O tom, že v takto důležitých zápasech rozhodují zkušenosti dokázal vedle Rygla i Antonín Brabec, kterému se podařil v 77. minutě dropgól. Praga díky tomu prohrávala o osm bodů - rozdíl, který není možné umazat jednou pětku s položením. Hned v 78. minutě proto takticky volila trestný kop z dobré pozice (16:21). Ve zbytku utkání se jí celkem třikrát podařilo připravit soupeře o míč a hnát se do brankoviště, ale ani jednou nedotáhla své úsilí do konce. Po 92 minutách hrubého času hry rozhodčí Tůma utkání ukončil za stavu 16:21. Tatra slavila, Pragovce a jejím fanouškům zbyly jen oči pro pláč.

Navzdory semifinálové prohře sezóna ještě nekončí. Pragu čeká utkání o třetí místo, které odehraje nadcházející sobotu na svém hřišti proti Říčanům, které prohrály ve Vyškově.

Veliký dík patří všem, kteří se podíleli na přípravě a realizaci semifinále, stejně tak i dorazivším fanouškům a v neposlední řadě i hráčům za jejich srdnaté výkony. Budeme se těšit za týden!

Sestava Pragy

Matras - Novák M - Kalina

Backa - Voves

Kulhánek - Boháč - Charvát

Syrový (C)

Vokrouhlík

Žalud

Jung K

Hopp Forst Novák D

Lavička: Zelenka, Vazač, Král, Náse, Čížek, Chupík a Novák R.

RT: Krützner, Šuster, Šťastná

bottom of page