top of page
  • JéBé

U10: RT Sparta


...a opět udeřily mrazy. V neděli jsme měli možnost zúčastnit se dalšího ze seriálu regionálních turnajů, a to nejblíž jak to jde, potkali jsme se na Spartě. Oproti minulému turnaji se nás sešlo dost na vytvoření dvou týmů, aniž by někdo z kluků musel pendlovat mezi mužstvy.

Za Áčko nastoupili všichni obvyklí turnajoví matadoři, kromě Bena, Martina, Matěje, Timiho, Dominika, Marka, Pepy, Huberta a Mikuláše, ti hráli v céčku a vedli si následovně...

Utkání proti Spartě byl vyrovnaný boj, bez větších faulů, ale také bez pěkných akcí. Viděli jsme samé přetahování a rvaní se o míč, které nevyústilo obvykle v nic smysluplného. Výsledek? 0:0

Další zápas proti Tatrovce Černá smršť jsme zvládli o trochu lépe. Začínáme s Dominikem na střídačce a hned po prvním výkopu ukořisťuje balón Hubert a na úvod pokládá pětku. Dále za zmínku stojí parádní skládky Martina a hra v poli Timiho.

Matěj Havlíček po několika pěkných sehrávkách zvyšuje na 2:0 a po, naštěstí ne vážném zranění Timiho, nastupuje do hry Dominik. Mezitím Tatra srovnává na 2:2 a my, díky její díře v obraně, vyhráváme 3:2. Poslední pětku dáva opět Matěj.

A pak to s námi šlo tak trochu z kopce. 5:0 nám dáva Tatra Černý mrak. 5:1 nám naděluje Olymp. V tomto utkání se povedla akorát hezká rozehrávka do běhu v provedení Bena a Martina, ze které padla naše jediná pětka, jinak opět herně nic moc.

Naštěstí jsem neviděl, jak nás deklasovali Princezny (opět 5:0) a naši pošramocená reputace se trochu zlepšila jen díky Babicím, které přehráváme 3:1.

Kde se stala chyba? Na soudruhy z NDR nic svádět nebudeme, každý den holt není posvícení a my naštěstí víme, kde jsou naše největší mezery. Soupeři je evidentně objevili také a řádně jich využili. Čeká nás ještě spoustu dřiny a potu, ale výsledky poctivého trénování se jistě zanedlouho projeví.

Radostně Vpřed do a rugby zdar! JeBe

bottom of page