top of page
  • JB

Praga - Dragon 50:7 (12:0)


Poslední zápas Pragy před play-off vyšel na výbornou. Medvědi v něm porazili brněnský Dragon poměrem 50:7, a převzali pohár Tondy Frydrycha pro vítěze základní části.

Od začátku utkání soupeř z Brna potvdil, že ačkoliv se výsledkově pohybuje ve spodní části tabulky, umí předvést kvalitní hru, plnou nasazení a rychlosti. V úvodu utkání to byly právě hosté, kteří drželi více míč. Obrana Pragy však byla disciplinovaná a neprůpustná. Prvních bodů se diváci dočkali ve 23. minutě; pokládal Jakub Žalud. Druhou pětku zařídil v poslední minutě první půle Tomáš Forst, který navíc přidal i dva body za konverzi.

Druhý poločas byl již plně v ražii domácí Pragy. Díky silnější lavičce, a možná i lepší fyzičce, se Pragovce podařilo bodově odskočit. Pokládali Kulhánek (47'), Forst (54'), Voves (58') a Žalud (67'). Za stavu 38:0 se nakonec i Dragonu podařilo položit. Brňané využili rychlého sledu dvou přestupků, a pokořili ustupující obranu domácích. Na konečných 50:7 zaokrouhlili stav skóre Kulhánek (76') a Syrový (80').

Po závěrečném hvizdu byly kapitánům Pragy - Čížkovi, který pro zranění nehrál, a Vokrouhlíkovi, který byl pro utkání oceněn "páskou" za celosezónní výkony - trofeje (viz foto).

Sestava: Matras - Novák M. ml. - Kalina; Charvát - Voves; Boháček - Kulhánek - Náse; Novák - Vokrouhlík; Hopp - Žalud; Jung K. - Forst - Malý

Lavička: Zelenka, Vazač, Král, Levytskyy (*), Syrový, Samet, Chupík

Po utkání bylo na Pragovce veselo. Před týmem jsou však dva důležité týdny příprav na semifinále, ve kterém se Praga utká na domácím hřišti proti Tatře. Ta v přímém souboji o druhé místo podlehla na domácí půdě Říčanům. S přípravou se začíná hned zítra, video-rozborem od 18:30 v klubovně.

bottom of page