top of page
  • JeBe

U10: Sedlčany - Počepice 24.4.2016


Návrat jako z Nagana!

Do malebné vesničky Počepice vyražíme společně autobusem z Opatova ještě za kuropění. Do autobusu od jednoho nejmenovaného sponzorodiče fasujeme jako dopink mandle v hořké čokoládě a výlet začíná, jen chybí sborový zpěv a kytáry.

Počasí nám přeje! Užíváme si všechna roční období i několikrát do hodiny, slunce, déšť, sem tam sníh, kroupy, vítr i extrémní tropické teploty, to když někomu na ruku ukápne kafíčko ze stánku.

Kluky rozdělujeme do dvou skupin. Za áčko dnes nastupuje Matěj B., Luky, Honza P., Honza H., Hugo, Kryštof, Martin Š., Martin K. a Ondra. V céčku je Matěj H., Ben, Tomáš, Hubert, Dominik, Pepa, Marek a Miki.

Do prvního zápasu nastupuje naše Áčko proti Slávii. Zápas je poměrně vyrovnaný, ale Pragovka v touze po vítězství soupeře tlačí a vnucuje mu svou hru. Skóre otvírá Kotě a ujímáme se tak vedení. Po taktickém střídání, kdy Lukáše střídá Honza H. Nám kluci předvádí akci lahodící oku. Hugo rozehrává a ještě než je atakován soupeřem, stíhá přihrát Kryštofovi, který proniká hluboko na soupeřovu polovinu, kde je tesně před pětkovištěm zastaven bránící Slávií. V tu chvíli míč přebírá podpora v podobě Ondry a Praga přidává další pětku. Vítězíme 2:0.

V dalším zápase nasupuje proti Céčku Sparta. První akce - Ben vykopává a naši se zmocňují balónu. Po několika více či méně nepřehledných soubojů o míč se nějakým způsobem šiška opět dostává k Benžovi a ten pokládá. Poté nastává dlouhý tlak Sparty, kterému však skvělou spoluprácí odoláváme a Matěj H. po krásném úniku téměř zvyšuje na 2:0, škoda, že k zakončí akce chybí podpora. Naopak Sparta vyrovnává a zápas končí nerozhodně 1:1.

Zápas proti Tatře otvírá pětkou Hubert, kterému patří pochvala za skvělé skládky během celého turnaje. Tatrovácí se však vzdát nechtějí a dramatizují zápas vyrovnáním. Nezbývá tedy nic jiného než zapojit všechen um a bojovat! Matějovi se daří průnik a zvyšuje skóre na 2:1. Ale to není vše. Martin P. po skvělém sprintu potvrzuje kvality medvědů a zvyšuje na 3:1.

Jako studená sprcha po předchzích dvou hrách působí zápas proti Olympu. Krátce a jasně. Prohráli jsme 8:0 a během celého zápasu jsme nebyli schopni změnit hru tak, aby každý útok soupeře neskončil pětkou. Neskládali jsme, nedokázali jsem zabránit soupeři, aby si na hřišti nedělal co chtěl a naše jindy bojovná srdce pomalu propadala malomyslnosti a malověrnosti.

Trenéři svolali poradu a pokusili se mládencům vysvětlit, že na spoustě chyb, kterých se dopustili, nese vinu to, ža mnohdy vůbec nevnímají, co jim kouči říkají. Zda to pomohlo asi nikdo nezjistí, každopádně v dalším zápase Babice porážíme 5:1. Dvakrát položil Hubert a Ben, jednou Dominik.

Další zápasy skupiny A už jen ve výsledcích:

Praga- Říčany Aligátoři 2:1

Praga - Říčany Krajty 2:3

Praga-Petrovice 2:1

Praga-Tatra 5:0

Obě mužstva skončila na nevyhlášených druhých místech.

Díky pořadatelům za super turnaj.

Radostně Vpřed do a rugby zdar!

JeBe

bottom of page