top of page
  • JB

Zlín - Praga B 7:52


Když Pragovácké béčko před sedmi lety začínalo svou novodobou historii, první utkání odehrálo v Havířově. To byla neděle a den předtím hrál A-tým Pragy ve Zlíně, který během té sezóny působil v české nejvyšší soutěži. Praga tehdy zvítězila, ale na výhru se dost nadřela.

Dnes přijela na stejný stadion ve Zlíně rezerva Pragy. Pozice zlínských se dosti změnila - místo extraligy se nejspíše zúčastní bojů o samotné udržení v první lize. Nutno však dodat, že jaro zlínským začalo dobře - vyprášili kožich rezervě Tatry a o týden později porazili i Olomouc. Utkání s Pragou B však mělo být jiné.

Mladíci s medvědem na hrudi do utkání vlétli po hlavě. Skóre otevřeli již ve 3. minutě, a průběžně další pětky přidávali. Již ve 27. minutě si zajistili bonusový bod za čtyři položené pětky. Sebeuspokojení se s tím však nedostavilo a žlutá smršť pokračovala až do poločasové přestávky, která byla zahájena za stavu 0:35.

Úvod druhého poločasu byl chladnější. Pětky se diváci dočkali až v minutě 56., a bylo u toho opět Praga. Domácím hráčům se podařilo dosáhnout alespoň čestného úspěchu až v samotném závěru utkání, když snížili na konečných 7:52.

Praga B tak, naštěstí, nenavázala na včerejší klopýtnutí A-týmu a do tabulky si připisuje dalších pět bodů, a upevňuje si tak průběžné druhé místo za Bystrcí, s kterou změří své síly v příštím kole.

Za Pragu B nastoupili: Šlosár - Vazač - Král; Pauli - Perlík; Černý - Hošek - Cantoni; Novák R. - Hrníčko; Žák ml. - Hopp; Chupík - Fuchs J. - Fáber

Lavička: Novotný, Levytskij, Charvát, Vadina, Malý, Bartůněk, Novák D.

bottom of page