top of page
  • JB

Sparta - Praga 29:17


V sobotu, 16. dubna skončila neporazitelnost Pragy v této sezóně. Ve vysočanském derby Praga podlehla bojovnější Spartě.

Nasazení a agresivita jsou tím, co od sebe vysočanské soupeře dnes odlišovalo. Sparta nastoupila do utkání s velikou chutí, a i přesto, že v úvodu utkání inkasovala tři body z trestného kopu, její snaha nepolevila. Naopak Praga měla potíže se přes dobře bránícího soupeře dostat a udržet svůj vlastní míč, což znesnadňovalo i deštivé počasí. Obrat skóre přišel v 17. minutě, když se Spartě podařilo poprvé položit. Do třicáté minuty Sparta přidala ještě další dvě pětky, a skóre již vyhlíželo hrozivě, 19:3.

Konec první půlky měl, z pohledu Pragy, nadějnou příchuť. Hračům Pragy se podařilo dostat do dva-a-dvacítky soupeře, kde jim po několikaminutovém závaru před brankovištěm byla udělena trestná pětka. První poločas skončil 19:10 pro Spartu.

Na úvod druhé půle obě strany předváděly vyrovnanou partii. Ta ovšem skončila, když mlýnová spojka domácích prokličkovala za obranu Medvědů a navýšila náskok domácích na 16 bodů (26:10).

Okolo 67. minuty byl na 10 minut za nebezpečnou hru vykázán jeden z domácích hráčů, a Pragovka hrála přesilovku 15 na 14. Početní výhodu Medvědi ihned využili, do brankoviště se dostali rojníci po "protlačovaném míči". Z velmi těžkého úhlu se poté Čížkovi podařilo proměnit konverzi, a Pragovka byla pozadu jen o 9 bodů (26:17).

Kdo čekal závěrečné drama však musel být zklamán. Sparta se drala dopředu i přes nižší počet hráčů a Pragovce se nevedlo na co šáhla, což asi nejlépe ilustruje situace, během níž jeden z útočníků Pragy odkápaval míč z obranného území, načež zádak soupeře krátký odkop "zrecykloval" úspěšným dropgólem. Sparta zvítězila 29:17.

Praga zůstává na prvním místě s poměrně slušným náskokem bez ohledu na výsledky soupeřů. I tak je prohra celkem bolavým probuzením po zimní pauze - neduhy z prvního utkání proti Tatře se nepodařilo vymýtit, a Praga byla navíc bezzubá i ve hře dopředu. Z utkání si neodváží jediný bod.

Zajisté se ale můžeme těšit na jinou Pragu v příští sobotu, kdy na svém domácím hřišti přivítá druhý celek Extraligy z Říčan. Fanouškovská podpora a domácí trávník budou vedle touhy po nápravě reputace tou pravou motivací!

bottom of page